Lounais-Häme Forssa

Forssa suhtautuu myönteisesti suunnitelmiin uudesta hoivakiinteistöstä – Lisäselvityksiä kuitenkin tarvitaan

Forssan virkamiehet odottavat luottamushenkilöiltä lisää ohjeita sopimuksen yksityiskohtien laatimiseen. Luottamushenkilöt halusivat vielä aikalisän.
Uutta, yksityistä hoivakotia suunnitellaan Pihlajakadun ja Eteläisen Puistokadun kulmaukseen lähelle Attendon Retonkihovia. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Uutta, yksityistä hoivakotia suunnitellaan Pihlajakadun ja Eteläisen Puistokadun kulmaukseen lähelle Attendon Retonkihovia. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy on halukas vuokraamaan 40 vuodeksi tontin Pihlajakadun ja Eteläisen Puistokadun kulmauksesta Attendon Retonkihovi naapurista ja läheltä Tyykihovia. Alueelle suunnitellaan hoiva-alan rakennusta.

Forssan kaupunginhallitus suhtautuu periaatteellisesti myönteisesti yrityksen pyyntöön, mutta kaupunginhallitus ei ollut maanantaina valmis päätöksiin. Asia jäi pöydälle lisäharkintaa varten.

– Pohjanmaan Kiinteistökehitys varaa tontin hoivarakentamista varten, mutta muuta meille ei ole kerrottu. Tarvitsemme siis lisää tietoa ja virkamiehet toivovat luottamushenkilöiltä lisää tietoa siihen, mitä sopimuksessa on otettava huomioon.

– Emme esimerkiksi halua tilannetta, että joku tekee varauksen tontista vain rajoittaakseen kilpailua. Riskihän on tontin varaajalla. Jos he rakentavat, he luultavasti haluavat sinne asukkaita esimerkiksi palvelusetelillä, ellei sitten rakennus täyty omalla rahalla maksavista asukkaista. Mitään kontaktia meidän suuntaan ei ole käyty, Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kertoi ennen kaupunginhallituksen kokousta.

Vuokrasopimusluonnokseen onkin kirjattu, että tontin vuokralainen sitoutuu aloittamaan rakentamisen vuokra-alueelle kahden vuoden kuluttua vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Rakentamisen aloitushetkeksi määritetään perustusten teko.

Vuokralainen vastaa myös tarvitsemiensa kulkuyhteyksien, pysäköintipaikkojen sekä vesi- ja viemärijohtojen rakentamisesta.

Yritystontin vuosivuokra on 8 prosenttia sen myyntihinnasta. Ramboll oy arvioi kyseisen 8 875 neliön tontin käyväksi markkina-arvoksi 117 000 euroa. Vuosivuokraksi tulisi tällöin 9 360 euroa. Vuokra ollaan sitomassa elinkustannusindeksiin.

Tontti on Tölön nykyisessä asemakaavassa osoitettu palvelu- ja asuinrakentamisen korttelialueeksi.

Monitoimikeskuksen rakentamista varten alueella on vireillä asemakaavan muutos, joka pitää käyttötarkoituksen ennallaan mutta pienentää tällä tietoa tontin pinta-alaa. Tontista aiotaan rajata pois alue, jonne autot voivat jättää jatkossa monitoimikeskuksen koululaiset.

Tontin koon ja rakennusoikeuden pienentyessä myös vuokra laskee samassa suhteessa.

Pohjanmaan Kiinteistökehitys hankkii palvelukonseptinsa mukaisesti tontin, rakennusluvat, suunnittelee rakennuksen ja pihan ja järjestää toimitilat niin, että päivä- tai hoivakotiyrittäjä voi keskittyä pelkästään omaan liiketoimintaansa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic