Lounais-Häme

Forssa tahtoo elokuvakaupungiksi – Houkuttelee tuotantoyhtiöitä hankkeen avulla

Forssassa pilotoidaan tänä kesänä Film Office -hanke.

Hankkeen tarkoitus on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille ja toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.

Hankkeen toteutusaika on kesäkuun alusta joulukuun loppuun, ja sen budjetiksi on varattu 30 000 euroa.

Rahoitus tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, kansallisista varoista ja alueen kunnilta LounaPlussa ry:n Leader-tukena. Hanketta koordinoi Forssan Yrityskehitys Oy.

 

Forssan Yrityskehityksen kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen kertoo, että Forssalla on jonkin verran historiaa elokuvien ja televisiotuotantojen saralla.

-Vastaavia elokuvakomissioita on nähty Suomessa muuallakin, mutta meillä on omanlainen ajatuksemme tässä eli keskitymme erityisesti koulutukseen.

Hanke toimii astinlautana ESR-hankkeelle, jolla Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä käynnistää elokuvatuotantoon suuntautuneiden ammattilaisten koulutuksen Forssassa. Alueelle aiotaan perustaa toisen asteen koulutuksen moduuleita, joista valmistuu elokuva-alan ammattilaisia esimerkiksi maskeeraukseen, lavastukseen ja cateringiin.

-Meillä on jo olemassa tällaista koulutusta, mutta tarkoitus olisi parantaa valmistuvien mahdollisuuksia suuntautua elokuva-alalle, Saarinen sanoo.

 

Saarinen uskoo myös Forssan kaupunkimiljöön ja ympäröivän maaseudun ja kansallispuistojen vetovoimaan.

-Olen ymmärtänyt, että tuotantoyhtiöt hakevat nyt uudenlaisia kuvauspaikkoja ja kumppanuutta eri seutukuntien kanssa.

Forssan etuna on sen etäisyys pääkaupunkiseudusta. Helsinki on tarpeeksi lähellä, mutta ei liian lähellä.

-Täällä myös kustannustaso on pääkaupunkia edullisempi ja esimerkiksi erilaisten liikennejärjestelyjen teko on helpompaa.

Saarinen kertoo, että tähtäimessä ei ole mitään tietyn kokoisia tuotantoja, vaan kaikki käy. Myös erilaiset osatuotannot ovat mahdollisia.

-Aluksi meidän pitää ylipäätään päästä markkinoille. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic