Lounais-Häme

Forssaa ja Riihimäkeä kaivataan ruotuun maakuntavalmistelussa

Forssa ja Riihimäki eivät jää lapsipuolen asemaan maakuntauudistuksessa. Näin lupaili maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen maanantaina kansanedustajien lounaalla Hämeen liiton valtuustoistunnon jälkeen.

Lounaalle ehtivät mukaan ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Tarja Filatov (sd.), Timo Heinonen (kok.) ja Päivi Räsänen (kd.).

Kansanedustaja Päivi Räsänen kantoi huolta Riihimäellä ja Forssassa nousseesta kapinahengestä, jossa kaupungit ovat jopa väläytelleet irtautumista Kanta-Hämeestä.

-Maakunnan reuna-alueiden huomioon ottaminen ja valmistelussa positiivinen erikoiskohtelu edistäisi maakunnan yhtenäisyyttä ja identiteettiä, Räsänen arvioi.

Oma Häme -valmistelussa molempien kaupunkien sanoma on kuultu.

-Forssassa tilanne kärjistyi jo pari vuotta sitten ja johti hyvinvointikuntayhtymän syntyyn. Nyt Kanta-Hämeen keskussairaalan investointihanke laukaisi Riihimäellä vastustuksen. Meidän on pystyttävä rakentamaan uudelleen luottamus, Anna-Mari Ahonen pohti.

Maakunnan valmistelussa eri palvelujen järjestämistä ja sijoittelua hajautetaan maakunnassa, eikä keskitetä Hämeenlinnaan, kuten Forssa ja Riihimäki pelkäävät.

Myös Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin yhteinen kahdeksan tähden sairaalahanke tulee vahvistamaan niin Forssan kuin Riihimäen alueiden erikoissairaanhoidon palveluja.

 

Suuri ”jos” leijui ilmassa, kun esiteltiin maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Valmistelutyötä tehdään, vaikkakin epävarmuuden ilmapiirissä.

Kansanedustajien yhteinen näkemys oli, että maakuntavaalit siirtyvät, mutta kukaan ei lähtenyt sen syvemmin arvioimaan, miten uudistuksen käy eduskunnassa tai miten hallituksen käy, jos eduskunta äänestää uudistuksen kumoon.

-Kyllä uudistus tulee, mutta päätös hiukan lykkääntyy, arvioi kokoomuksen Timo Heinonen niukasti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic