Lounais-Häme Forssa

Forssaan alkaa nousta liki 1000 neliön keskuskeittiö – Loikun henkilöstölle massiivinen koulutusrupeama

Forssaan kymppitien varteen nousee uusi Loimijoen Kuntapalvelujen keskuskeittiö tänä vuonna. Toiminta ajetaan ylös ensi vuoden aikana.
Uusi keskuskeittiö nousee Munkkiniementielle entisen Atrian logistiikkahallin ja nykyisin Arctic Milkin hallina tunnetun rakennuksen viereen, samassa linjassa Jokioisten suuntaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Uusi keskuskeittiö nousee Munkkiniementielle entisen Atrian logistiikkahallin ja nykyisin Arctic Milkin hallina tunnetun rakennuksen viereen, samassa linjassa Jokioisten suuntaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Loimijoen Kuntapalvelut oy, työyhteenliittymä Munkkiniemi ja Munkkiniemen Kiinteistöt oy ovat allekirjoittaneet keskuskeittiösopimuksen. Munkkiniemi on johdettu alueen Munkkiniementiestä.

Uuden keskuskeittiön rakennuttaa työyhteenliittymä (Tylli) Munkkiniemi, jonka muodostavat paikalliset yhtiöt; Arkihuoma oy, Siivoustukku SilläSiisti oy ja Forssan Säätökaluste oy.

Keskuskeittiö nousee Munkkiniemen Kiinteistöt oy:n omistamalle tontille. Se valmistuu ja luovutetaan vuodenvaihteessa Loimijoen Kuntapalvelujen (Loiku) käyttöön.

Loiku toimii rakennuksessa 20 vuoden vuokrasopimuksella.

Rakennusaika on lyhyt

Rakentamisaikaa keskuskeittiöllä on sopimuksen mukaisesti yhdeksän kuukautta huhtikuun alusta lukien eli tämän vuoden loppuun asti.

Rakennuslupa odottaa vielä lainvoimaiseksi tuloa. Rakennusurakoitsijaksi on valittu forssalainen Rakennus Timo Pekka oy.

– Jos kaikki menee putkeen, ensi viikolla pitäisi aloittaa, toteaa Veijo Mäkinen, Forssan Säätökalusteen ja Munkkiniemen Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja.

Keskuskeittiösopimusta allekirjoittamassa vuorollaan Arkihuoman Seppo Virtanen (vas.), Säätökalusteen Veijo Mäkinen, SilläSiistin Jari Hölttä ja Loikun Soile Haavisto. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keskuskeittiösopimusta allekirjoittamassa vuorollaan Arkihuoman Seppo Virtanen (vas.), Säätökalusteen Veijo Mäkinen, SilläSiistin Jari Hölttä ja Loikun Soile Haavisto. Kuva: Lassi Puhtimäki

Noin tuhat neliöä

Rakennuksesta on tulossa vajaan tuhannen neliön kokoinen.

Se sijoittuu Arctic Milkin hallin viereen, samassa linjassa Jokioisten suuntaan. Julkisivumateriaali on niissä sama harmaa Parocin seinäelementti.

Sopimuksen mukaan rakennus tehdään täysin valmiiksi pihoineen kaikkineen.

Loiku hankkii ja kustantaa itse rakennukseen tulevat keittiökoneet ja -laitteet. Niiden asennus sovitetaan yhteen rakentamisen kanssa.

Lue lisää: Viime syksynä oltiin neuvotteluvaiheessa.

Noin 5 000 ateriaa vuorokaudessa

Perusvuokran lisäksi Loiku maksaa kiinteistöstä ylläpitovuokraa, joka kattaa kiinteistön ylläpitokustannukset, lämmityskulut, korjaus- ja hoitokustannukset.

Loiku maksaa itse vuokrakiinteistönsä sähköenergian sekä vesi- ja viemärimaksut, mutta liittymät kuuluvat kiinteistölle kuten myös lumityöt, hiekoitukset ja nurmikonleikkuu.

Loimijoen Kuntapalvelut oy:n uuden keskuskeittiön maksimikapasiteetti on suunnitelmien mukaan 5000 ateriaa vuorokaudessa. Määrä on hiukan nykyistä suurempi.

– Kapasiteettia voidaan nostaa siitäkin, mutta tällä on lähdetty liikkeelle, toteaa Loikun toimitusjohtaja Soile Haavisto.

Forssasta valmistuu nykyisellään aterioita myös Humppilan kouluille, päiväkodeille ja kotipalvelulle.

Ovi on auki myös Tammelalle, jolla tosin on omat keittiösuunnitelmansa.

Vähitellen käyttöön

Forssan uusi keskuskeittiö on tarkoitus ottaa käyttöön vähitellen.

– Ajatuksena on, että tammikuusta lähtien lähdemme pikkuhiljaa siirtämään sinne tuotantoa ja ensi vuoden aikana saamme toiminnan hyvin käyntiin, Haavisto sanoo.

Tuotantoa siirretään ensin Tölön keskuskeittiöltä ja myöhemmin Korkeavahan keskuskeittiöltä. FL

Uusi keskuskeittiö korvaa vanhat

Loimijoen Kuntapalvelut oy eli Loiku on sopinut uuden keskuskeittiön rakennuttamisesta ja vuokraamisesta forssalaisen työyhteenliittymä Munkkiniemen kanssa.

Työyhteenlittymän muodostavat Arkihuoma oy, Siivoustukku SilläSiisti oy ja Forssan Säätökaluste oy.

Loiku vuokraa keskuskeittiön rakennuttajalta 20 vuodeksi.

Forssan uuden keskuskeittiön kerrosala on 940 neliötä.

Keskuskeittiö korvaa Forssassa nykyiset Korkeavahan ja Tölön keskuskeittiöt, jotka ovat vanhentuneita.

Tölön keskuskeittiö on määrä purkaa uuden monitoimikeskuksen rakentamisen yhteydessä.

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic