Lounais-Häme

Forssaan avataan uusi yhteisötalo syksyllä - sosiaalipalveluiden käyttöön suunnitellun tilan halutaan olevan myös Forssan asukkaiden yhteinen kohtaamispaikka

Vanhassa ympäristöterveystalossa on käynnissä remontti. Toimistotilat toisessa siivessä ovat olleet käytössä puolen vuoden ajan, mutta korjaustyöt on aloitettu noin viikko sitten. Vanhoja tiloja on ehditty purkaa ja seiniä pystyttää.

Aikataulujen suhteen noudatetaan ”liukuvaa työaikaa”, sanoo kotouttamisohjaaja Suvi Brofeldt.

-Ei olla lyöty tarkkaa päivämäärää sille, koska tulee valmista. Tarkoitus olisi avata tilat alkusyksyn mittaan, Brofeldt kertoo.

 

Työn alla oleva rakennus on suunniteltu Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän aikuissosiaalityön käyttöön. Talosta on tarkoitus tehdä matalan kynnyksen palvelupiste, joka olisi myös avoin lähiseudun asukkaiden ja järjestöjen yhteisöä hyödyttävälle toiminnalle.

-Koko kaupungin olohuone, Brofeldt tiivistää talon merkityksen

-Tarkkaa rajausta siitä, millaista toimintaa talossa järjestetään, ei ole tehty. Jollain toiminnalla kuitenkin aloitetaan.

Tarkempi palaveri rakennuksen käyttötarkoituksesta pidetään remontin valmistuttua. Alustavia suunnitelmia kuitenkin on, kertoo kotouttamisneuvoja Irene Takala.

-Toiselle puolelle rakennusta olisi tarkoitus tulla kierrätyspiste. Katsotaan, miten se lähtee käyntiin, Takala sanoo.

Ennakkotietojen mukaan toimintaan kuuluisivat myös ilmaiskurssit ja eri kohderyhmille suunnattu ryhmätoiminta.

 

Rakennusta on remontoitu ja kalustettu minimibudjetilla talkoovoimin. Tästä syystä kalustoa uusiin tiloihin on kerätty myös lahjoituksina.

Tavaroita on hankittu sosiaalisen median kautta sekä tiedottamalla että tiedustelulla Facebookin kierrätys – ja roskalavaryhmissä.

-Lahjoituksia on tullut tähän mennessä jonkin verran. Muun muassa hella on jo saatu, ja olemme myöhemmin menossa hakemaan sohvakalustoa, Brofeldt kertoo.

Taloa remontoi viiden hengen ryhmä, jolle työ on osa TE-toimiston järjestämää kolmen viikon työkokeilujaksoa.

-Toinen ryhmä aloittaa täällä ensi viikolla. He keskittyvät laittamaan ympäristöä ja pihaa kuntoon. Brofeldt jatkaa.

 

Yhteisötalohankkeesta ei ole vielä kerrottu paljon julkisuudessa, ja palautetta on tullut varsin vähän. Resurssikysymykset esimerkiksi työntekijöiden määrästä ovat toistaiseksi auki, kunnes talon käyttötarkoitus tarkentuu.

Yleinen suhtautuminen hankkeeseen on kuitenkin ollut positiivista.

-Kalustoa hakiessa on tullut suoraa palautetta, joka on ollut luonteeltaan kannustavaa ja sen suuntaista, että hyvä, kun tällainen saadaan, Brofeldt kommentoi.

 

Jos aikataulu on suosiollinen, uusi yhteisötalo voidaan avata jo elokuussa.

-Tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa mitään. Tarkemmat suunnitelmat tulevat myöhemmin, Brofeldt tiivistää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic