Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Clarissa Pajukoski ei arastele vaan ottaa yleisönsä - "Pidän siitä, että tässä lajissa saa olla naisellinen"

Bikini fitnessin huipulle noussut forssalainen voitti SM-kultaa ja kilpailee MM-kisoissa Puolassa.
Clarissa Pajukoski hiomassa ojentajiaan arvokisakuntoon treenisalillaan KuntoForssassa. KUVAT: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Clarissa Pajukoski voitti bikini fitnessin Suomen mestaruuden alle 160 sentin sarjassa Lahdessa. Pajukoski tiesi olevansa hyvässä kunnossa, mutta voitto oli hänelle iso yllätys.

Edellisissä ja samalla ensimmäisissä SM-kisoissaan syksyllä 2016 hän oli kahdeksas.

– Tavoitteena minulla oli päästä finaalikuusikkoon, ja olisin ollut tosi tyytyväinen paikasta top kolmosessa. Se, että voitin, oli jäätävän iso yllätys, Pajukoski kertoo.

Pajukoski lähti kisaan hyvästä tilanteesta, sillä hän on tehnyt pari vuotta kovaa töitä. Hän oli saanut ensimmäisen SM-kisansa jälkeen lisää lihasta, oli tiukka ja hankkinut rutkasti poseerauskokemusta.

– Voittohan on aina tavoitteena, mutta samalla täytyy olla realisti. Tässä sarjassa on todella kova taso.

 

Pajukoski ei ollut Nordic Fitness Expon yhteydessä käydyn SM-kisan välttämättä isoin tai edes tiukin kilpailija. Kokonaisuus oli kuitenkin kondiksessa, ja paketin kruunasi forssalaisen rento olemus.

Pajukoski kertoo nauttivansa esiintymisestä, eikä arastele olla esillä. Tämä näkyy kisalavalla; kun kilpailijoiden hymy alkaa kisan kestäessä kiristyä, pystyy Pajukoski hymyilemään aidosti ja ottamaan yleisönsä.

– Äiti tuossa juuri nauroi minulle, että olisihan tämä pitänyt tietää siitä, kun olin pienenä aina kameran edessä, Pajukoski kertoo hymyssä suin.

Clarissa Pajukosken valttina on timmin kropan lisäksi rento poseeraus.

Pajukosken kisarutistus ei loppunut Lahden lavalle, vaan hän kilpailee lähiviikkoina kahdesti vielä SM-kisoja isommissa koitoksissa. Ensi lauantaina Pajukoski matkustaa Ruotsiin, jossa hän mittaa tasonsa PM-kisoissa. Sen jälkeen on vuorossa se kaikkein isoin kilpailu, kun Pajukoski osallistuu Suomen mestarina Puolassa käytäviin bikini fitnessin MM-kisoihin.

– Aika kiireinen pariviikkoinen menossa.

PM-kisojen kaikkia osallistujia ei ole vielä selvillä. Kunto on kuitenkin pysynyt SM-kisojen jälkeen hyvänä, joten Ruotsista voi olla luvassa hyvä sijoitus.

– Olen tyytyväinen, jos olen mukana finaalissa.

Vajaan kahden viikon päästä käytävissä MM-kisoissa taso on vielä PM-kisaa kovempi.

– Siellä on paikalla maailman parhaat. Minulle on jo jäätävä voitto, että olen MM-kisoissa mukana.

 

26-vuotias Pajukoski aloitti fitness-harrastuksen reilut viisi vuotta sitten. Tukea ja valmennusapua hänelle on antanut poikaystävä Johannes Niemelä.

Lajiksi valikoitu bikini fitness, jossa vaaditaan lihasten ohella myös esiintymiskykyä.

– Rakenteellisesti olen kuin tehty bikini fitnessiin. Olen siro ja kropassa on X-mallia. Lihastakin tarttuu sellaisiin paikkoihin, joista on tässä lajissa etua.

Bikini fitnessissä otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.

– Pidän siitä, että tässä lajissa saa olla naisellinen. Tykkään meikata, laittaa hiuksia ja kynnet.

Pajukoski ei ole vielä miettinyt tarkasti jatkoaan lajin parissa, sillä keskittyminen on tiukasti PM- ja MM-kisoissa.

– Voi olla, että vaihdan wellness fitnessiin, jossa saa reidet kasvaa ja olla vähän isompi kuin bikini-puolella. Tai sitten on mahdollista, että siirryn bikini fitnessissä ammattilaiseksi. Askel askeleelta edetään ja katsotaan, mihin tie vie, Pajukoski sanoo. FL

Urheilullinen, mutta ei liian lihaksikas

Bikini fitness on tarkoitettu hyväkuntoisille naisille, joilla on terveelliset elämäntavat.

Kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen.

Urheilijalla ei saa olla liikaa lihasmassaa tai -erottuvuutta.

Ylä- ja alavartalon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa.

Arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.

Asuna on kaksiosaisen bikini ja korkokengät. Bikinien pitää olla hyvän maun mukaiset.

Suomessa kilpaillaan viidessä sarjassa: alle ja tasan 160 senttiä, alle ja tasan 164 senttiä, alle ja tasan 169 senttiä, alle ja tasan 172 senttiä, yli 172 senttiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic