Lounais-Häme Forssa

Forssalainen E-Oppi oy on kärsinyt kasvuvaikeuksista – Koronan tuoma digiloikka vauhdittaa kasvua

Forssalainen sähköisten oppimateriaalien tuottaja E-Oppi oy on saanut satoja uusia asiakkaita viime viikkoina. Yritys on tarjonnut materiaaleja myös ilmaiseksi.
Simo Veistola näkee, että e-oppimateriaalien suurimmat edut löytyvät muokattavuudesta, kun vanhentuneita tietoja voidaan päivittää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Simo Veistola näkee, että e-oppimateriaalien suurimmat edut löytyvät muokattavuudesta, kun vanhentuneita tietoja voidaan päivittää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koulujen siirtyminen etäopetukseen on tuonut kiireitä forssalaisen E-Oppi oy:n henkilökunnalle. Toimitusjohtaja Simo Veistola kertoo, että etäopetukseen siirtymisen jälkeen puolentoista viikon aikana yli 600 opettajaa pyysi asentamaan yrityksen e-oppimateriaaleja.

E-Oppi tarjoaa itse kustantamansa oppikirjat sähköisessä muodossa verkossa.

Rahaa yritys ei kuitenkaan vielä tänä keväänä tahko, sillä E-Oppi oy tarjoaa ilmaiset oppimateriaalit Suomen peruskouluille sekä osittain myös lukiolaisille koronavirustilanteen vuoksi.

– Totta kai tämä on samalla yksi markkinointitapa. Opettajat pääsevät tutustumaan ja käyttämään materiaalejamme, ja toivomme tietysti, että ne muistetaan myös tulevaisuudessa, Veistola kertoo.

 

Lue myös: Opettajien jaksaminen koetuksella – Forssalaisopettaja: ”Oppilaiden viesteihin ei raaski olla vastaamatta iltaisin” (FL 20.4.2020)

”Meillä on ollut kasvuvaikeuksia”

Koronavirus on pakottanut suomalaiset koulut ottamaan digiloikkaa, jota on syystä tai toisesta lykätty viime vuosina. Tämä on näkynyt myös E-Opin tuloksissa. Yritys on tehnyt viime vuosina taloudellisesti miinusmerkkistä tulosta muutaman sadan tuhannen euron liikevaihdolla.

– Meillä on ollut kasvuvaikeuksia. Ongelmia ovat tuottaneet koulujen laitekanta sekä verkkojen toimiminen. Opettajat eivät ole myöskään nähneet täysin digitaalisia oppimateriaaleja vielä riittävän tarpeellisiksi. Uskomme, että tilanne kääntyy koko ajan enemmän eduksemme.

Veistola sanoo, että yritys on pyrkinyt saamaan oppimateriaaliensa tekijöiksi kovia ammattilaisia, mikä on näkynyt kulurakenteessa.

– Kirjojen tekeminen ei ole halpaa. Verkossa oppimateriaaleihin tehdään myös esimerkiksi videoita, joiden tekeminen maksaa, mutta vie kokonaisuuden uudelle tasolle, kun alakoulun matematiikan tunnilla mennään oikeasti torille ostamaan mansikoita, Veistola selittää.

Yrityksellä on tällä hetkellä kahdeksan työntekijää. Veistola saa itse keskittyä Forssan Yhteislyseon rehtorina toimimiseen, sillä arkea pyörittävät omat myynti- ja kustannusosastonsa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

E-Oppi oy:n toimitusjohtaja Simo Veistola kertoo yritykselle tulleen satoja tilauksia suomalaisilta opettajilta etäopetukseen siirtymisen myötä. Kesken Suomen valloituksen E-Oppi tähyää samalla myös maailmalle.

Korona jo e-kirjoissa

Digitaalisten oppimateriaalien yksi suurista eduista perinteisiin kirjoihin verrattuna on Veistolan mukaan muokattavuus.

Digioppikirjojen tietoja voi päivittää asioiden muuttuessa. Maantiedon kirjaan pystytään välittömästi päivittämään, jos valtioissa tapahtuu muutoksia tai jokin paikannimi vaihdetaan

– Meiltä löytyvät kirjoista jo covid-19 ja koronavirus, Veistola antaa esimerkin.

Veistola toteaa, että kustantajat, joilla on sekä fyysisiä että digitaalisia oppimateriaaleja, pyrkivät pitämään niissä yhteistä linjaa. On ongelmallista, jos kirjassa puhutaan jostakin vanhentuneesta asiasta ja verkossa tieto kerrotaan eri tavalla.

E-Opin verkkomateriaaleissa opettajat voivat myös itse muokata sisältöjä omalle ryhmälle tai opetustyylille sopivaksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic