Lounais-Häme Forssa

Forssalainen hip hop -yhtye TPL julkaisi uutta musiikkia: Hei Porukat -kappale kertoo tarinan matkasta kohti aikuisuutta

Forssalainen hip hop -yhtye TPL julkaisi uuden singlensä "Hei Porukat" 24. heinäkuuta.
TPL:n uusi single kertoo aikuistumiseen liittyvistä haasteista ja siitä, että lapsuudenkodissa on aina turvassa maailman pauhulta. Kuvassa Mikko "Kallo" Kallio (vas.) ja Nicolas "Nj" Jokinen. Kuva: tuntematon
TPL:n uusi single kertoo aikuistumiseen liittyvistä haasteista ja siitä, että lapsuudenkodissa on aina turvassa maailman pauhulta. Kuvassa Mikko "Kallo" Kallio (vas.) ja Nicolas "Nj" Jokinen. Kuva: tuntematon

Forssalaisen hip hop -yhtye TPL:n single ”Levottomat Kädet” näki päivänvalon viime vuoden heinäkuussa. Uusi kappale oli lohkaisu maaliskuussa 2020 julkaistulta EP-levyltä, jonka ilmestymisen jälkeen yhtyeen oli tarkoitus lopettaa uransa. Toisin kuitenkin kävi. ”Levottomat Kädet” nousi kuuntelijoiden suosioon. Kappaleen positiivinen vastaanotto sai forssalaisyhtyeen pyörtämään lopettamispäätöksensä.

– Tällä hetkellä Levottomat Kädet -kappaletta on striimattu noin 100 000 kertaa ja Koti-EP:lle striimauksia on kertynyt noin 123 000. Luvut ovat moninkertaistuneet siitä, mistä aloitimme aikoinaan. Se vetää nöyräksi, TPL:n toinen keulahahmo Nicolas ”NJ” Jokinen sanoo.

Jokisen lisäksi vuonna 2014 perustetun yhtyeen kokoonpanoon kuuluvat Mikko ”Kallo” Kallio ja DJ T.W.B.T.

Kertomus aikuistumisen haasteista

TPL julkaisi uuden singlen ”Hei Porukat” 24. heinäkuuta. Kappale kertoo nuorten aikuisten kipuilusta itsenäistymisen kynnyksellä ja omien siipien kokeilusta. Kappaleen taustalla vaikuttaa kuitenkin sanoma, joka muistuttaa siitä, että lapsuudenkodissa on aina turvassa ja sinne saa aina palata takaisin, vaikka elämässään tekisikin virheitä.

– Hei Porukat -kappale on kertomus aikuistumisen haasteista. Matkalla aikuisuuteen nuori aikuinen joutuu kohtaamaan haasteita parisuhteessa, työelämässä kuin raha-asioissa. Kun vastoinkäymiset myllertävät elämää, voi tuntua siltä, että olisi helpointa vain muuttaa takaisin vanhempien luo, Jokinen kuvailee.

Kappaleen musiikkivideo julkaistaan 31. heinäkuuta.

Nikke Ankaran kappale forssalaisyhtyeelle

Uusi single sai alkunsa, kun Mikke Neuvonen otti yhteyttä tarjolla olevasta uudesta kappaleesta. Alun perin ”Hei Porukat” oli tehty rap-artisti Nikke Ankaralle, joka kaipasi kuitenkin tuotantoonsa tanssittavampaa kappaletta. Jokinen ja Kallio alkoivat työstää sanoitusta Neuvosen tekemän kertosäkeen kylkeen. Alusta asti kappaleen teema tuntui yhtyeestä omalta.

– Uskon, että moni nuori aikuinen samaistuu kappaleen teemaan. Kun laskuja putoaa postiluukusta ja töissäkin pitäisi käydä, aikuisuuden taakka voi painaa harteita lyttyyn. Tuskin kukaan siitä huolimatta oikeasti haluaisi palata pysyvästi takaisin vanhempien nurkkiin, Jokinen pohtii.

Musiikin tekeminen käy terapiasta

TPL ammentaa sanoituksiensa aiheet yhtyeen nokkamiesten omasta elämästä. Jokisen mukaan musiikin tekeminen on henkireikä käsitellä asioita ja samalla irrottautua hetkeksi arjen sykkeestä. Vaikka kappaleiden aiheet päästävät niiden kuulijan lähelle artistien yksityiselämää, se ei ahdista Jokista.

– Kappaleistamme voi löytää todella syviä tunteita ja vaikeitakin teemoja. Koen, että ne on helppo ammentaa musiikkiin, hän pohtii.

”Fogelaisuus” on ja pysyy

Yhtyeen lopettamisaikeiden lisäksi TPL:n keulakuvien elämässä on ehtinyt tapahtua muutamassa vuodessa paljon. Kalliosta on tullut pienen pojan isä ja Jokinen muutti Forssasta Helsinkiin. Kaverukset ovat kuitenkin päättäneet, että musiikki ja forssalaisuus kulkevat mukana arjessa, tapahtui elämässä mitä hyvänsä.

– Olemme sopineet Mikon kanssa, että teemme musiikkia keski-ikäisiksi asti. ”Fogelaisuus” taas on jotain sellaista, mikä ei lähde minusta kulumallakaan, Jokinen summaa.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic