Lounais-Häme Forssa

Forssalainen hiphop-tapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran: Forssa Hip Hop Fest soi työväentalolla syksyllä

Hiphop-tapahtuma tuo Forssaan joukon suomalaisen rap-musiikin kärkinimiä.
Forssa Hip Hop Festin tapahtumatuottajat Mikko ja Timo Kalllio toivovat, että Forssan työväentalo täyttyy jälleen hiphop-musiikin ystävistä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssa Hip Hop Festin tapahtumatuottajat Mikko ja Timo Kalllio toivovat, että Forssan työväentalo täyttyy jälleen hiphop-musiikin ystävistä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Neljä vuotta sitten kolmella lounaishämäläisellä nuorella miehellä oli unelma forssalaisen hiphop-tapahtuman järjestämisestä. Suuresta innosta ja tekemisen palosta huolimatta haave kariutui konserttitilan puutteeseen. Vaikka tapahtuman alku oli kivikkoinen, muutamassa vuodessa Forssa Hip Hop Fest on lunastanut paikkansa Forssan seudun tapahtumien joukossa. Syksyllä 2017 ensimmäisen kerran järjestetty musiikkitapahtuma on myyty loppuun molempina järjestämisvuosinaan. Tänä vuonna hiphop-musiikki valtaa Forssan työväentalon 12.lokakuuta.

– Tilojen rajallisuuden vuoksi emme pysty kasvattamaan tapahtumaa enempää. Sen vuoksi olemme panostaneet artistikattaukseen entistä enemmän, Mikko Kallio kertoo.

Kallio kuuluu Hyvä Pojat!-työryhmään, joka vastaa Hip Hop Festin järjestelyistä. Kallion lisäksi työryhmään kuuluvat Timo Kallio, Nicolas Jokinen ja Harri Välimaa. Forssa Hip Hop Festin lisäksi Hyvä Pojat!-nelikko järjestää myös Jokioisten juusto- ja viinijuhlat elokuun lopussa toisen kerran.

 

Tänä vuonna työväentalon lavalla nähdään kuusi artistia. Nuoremman polven hiphoppia esiintyjäkattauksessa edustavat Adi L Hasla, Mäkki, Heikki Kuula ja OG Ulla-Maija. Old school-hiphoppia puolestaan forssalaisyleisölle tarjoilevat Asa & band sekä FAM. Viime vuosilta tuttuja paikallisia hiphop-tähtiä ei nähdä tänä vuonna lavalla, sillä työryhmä järjesti huhtikuussa paikalliseen rap-musiikkiin keskittyvän tapahtuman Forssassa.

– Aiempina vuosina Hip Hop Festin aikataulu on ollut tiivis runsaan esiintyjäkaartin vuoksi. Halusimme tänä vuonna rakentaa väljemmän ohjelman, jotta yleisöllä on aikaa hengähtää artistien esityksien välissä, Kalliot perustelevat.

 

Festien lipunmyynti alkaa lipunmyyntipalvelu Tiketissä 8. heinäkuuta ja päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä. Edellisten vuosien tapaan pääsylippuja on myynnissä myös paikallisissa yrityksissä. Tänä vuonna myyntipisteitä ovat Studio Polkka, Optikko Kirkassilmä ja Irlannin Setteri. Mikäli lippuja on jäljellä ennakkomyynnin jälkeen, niitä voi ostaa ovelta tapahtuman alussa.

– Lipun hankintaa ei kannata jättää viime metreille, sillä olemassa on se mahdollisuus, että tapahtuma myydään loppuun jo ennakkomyynnin aikana. Lipputyyppejä on kaksi. Peruslipun lisäksi tarjolla on VIP-lippu, jolla pääsee jonon ohi, järjestäjät muistuttavat.

 

Kahtena edellisenä vuonna Hip Hop Fest on tuonut Forssan seudulle räpin ystäviä eri puolilta Suomea. Kalliot uskovat, että nuoren tapahtuman yleisömenestys perustuu sen hyvään maineeseen sekä ainutlaatuisuuteen.

– Forssan seudulla ei ole muuta vastaavaa tapahtumaa, jossa nähtäisiin samalla lavalla samana iltana yhtä paljon suomalaisen hiphopin kärkinimiä, Timo Kallio perustelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic