Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Janne Nieminen pyrkii vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi

Ay-taustainen forssalainen hakee varapuheenjohtajan paikkaa.
Janne Nieminen lähtee ehdolle vasemmistoliiton varapuheeenjohtajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Janne Nieminen lähtee ehdolle vasemmistoliiton varapuheeenjohtajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Janne Nieminen asettuu ehdolle vasemmistoliiton varapuheenjohtajan tehtävään. Nieminen vahvisti asian Facebook-päivityksessään perjantaina.

– Ammattiyhdistysliikkeen kentältä on tullut aika paljon toiveita, noin parikymmentä, siitä että lähtisin ehdolle. Kentällä koetaan tärkeäksi, että puoluejohdossa on tietoa työelämän lainalaisuuksista, Nieminen perustelee ratkaisuaan.

Hän kokee, että puheenjohtajistossa tarvitaan edustusta myös metropolialueiden ulkopuolelta tuomaan tietoa pienentyvien seutukuntien tuskasta ja tilanteesta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on Turusta, ensimmäinen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen Oulusta, toinen Juho Kautto Äänekoskelta ja kolmas Veronika Honkasalo Helsingistä.

– Viime vaaleissa vasemmistoliiton puoluejohtoon ja edustustehtäviin nousi runsaasti naisia. Olemme tasa-arvon puolue ja myös miehet halutaan mukaan päättämään asioista, Nieminen toteaa.

Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja toimii perinteisesti kansanedustajana ja vaikuttaa Helsingissä. Niemisen tavoitteena on tulla valituksi joko 2. tai 3. varapuheenjohtajaksi.

Nieminen listaa vahvuuksikseen myös elintarvikealan tuntemisen ja maatalouspoliittisen osaamisen. Hän on ammatiltaan elintarviketyöläinen Forssan HKScanin tehtaalla ja on työpaikkansa varapääluottamusmies ja osaston luottamusmies.

Nieminen on ehtinyt jonkun verran kampanjoimaan lähinnä piirien kokouksissa. Viime viikonloppuna hän kävi esittäytymässä Porissa pidetyssä piirin kokouksessa.

Nieminen on ollut aktiivinen vaikuttaja ja toimija monella tasolla vasemmistoliitossa jo pitkään. Puoluehallituksessa hän on vaikuttanut vuodesta 2013. Hämeen vasemmistoliitossa Nieminen on ollut piirihallituksessa lähes 10 vuotta. Forssan kaupunginhallituksen jäsen hän on ollut 7 vuotta ja kaupunginvaltuutettuna 11 vuotta.

Nieminen ei asetu enää ehdokkaaksi puoluehallitukseen.

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään marraskuun puolivälissä Kuopiossa. Siellä valitaan puolueelle uusi puheenjohtajisto, puoluesihteeri ja puoluehallituksen sekä -valtuuston jäsenet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic