Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan rahoituksen – Yritys ottaa kasvuloikan kansainvälisillä markkinoilla

Tuotannon kasvattaminen tarkoittaa myös uusia työvoimatarpeita.
Pakkausratkaisumme yhdistää muovin ja kartongin parhaat ominaisuudet optimoiden muovin käytön, Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä kertoo. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
- Pakkausratkaisumme yhdistää muovin ja kartongin parhaat ominaisuudet optimoiden muovin käytön, Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä kertoo. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalaisen Jospakin pakkausratkaisu tukee valtioiden ja yritysten linjauksia muovinkäytön vähentämisestä. Nyt yritys on kerännyt suunnatun osakeannin avulla miljoonan euron rahoituksen, joka mahdollistaa seuraavan kasvuloikan. Jospak palvelee referenssiasiakkaita Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa.

– Jospak on parhaillaan kiinnostavassa taitekohdassa. Liikevaihto on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun, ja meillä on hienoja kansainvälisiä asiakkaita. Jakelijaverkostoa on myös laajennettu Euroopassa viime vuoden aikana. Tuotantokapasiteetin täytyy kasvaa yhtä vauhdikkaasti. Omistajien lisärahoituspäätös oli yrityksen kasvun kannalta erittäin luonteva päätös, hallituksen puheenjohtaja Juhani O. Kuusisto kertoo.

Tuotantokapasiteetti moninkertaistuu

Lisärahoituksen ansiosta kolmas tuotantolinja saadaan Forssassa suunnitelmien mukaan käyntiin keväällä. Tämä moninkertaistaa vuokien kuukausittaisen tuotantokapasiteetin. Tuotantolinjojen automatisoinnin lisääminen yhdessä tuotantokapasiteetin kasvattamisen kanssa mahdollistaa vastaamisen kasvavaan kysyntään kansainvälisillä markkinoilla.

– Toimialalla etsitään tällä hetkellä kiivaasti ratkaisuja nimenomaan muovin vähentämiseen. Muovi on edelleen elintarviketeollisuudelle ruokahävikin kannalta lyömätön materiaali, sillä muovin mahdollistama kaasutiiviys takaa säilyvyyden. Materiaalitehokas pakkausratkaisumme yhdistää muovin ja kartongin parhaat ominaisuudet optimoiden muovin käytön. Kuluttaja voi itse kierrättää koko pakkauksen vain erottamalla muovikerroksen irralleen kartongista, Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä kuvailee.

Pakkausalan palkintoja maailmalta

Tuotannon kasvattaminen tarkoittaa myös uusia työvoimatarpeita. Jospak työllistää Forssassa 13 henkilöä tuote- ja teknologiakehityksessä, myynnissä ja tuotannossa. Suunnatun osakeannin yhteydessä Jospak vahvisti hallitustaan viisijäseniseksi. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin talousjohdon konsultti, KTM Eira Anttila ja kauppaneuvos Clas Göran Hagström.

Tavoitteena on laajentaa tulevina vuosina nopeasti globaaleilla markkinoilla. Jospakin saamissa kansainvälisissä yhteydenotoissa näkyvät selvästi kerätyt pakkausalan maailmanluokan palkinnot. Menestystä on vauhdittanut muun muassa World Packaging Organization WPO:n myöntämä WorldStar-tunnustus. Jospak voitti viime vuonna myös World Star Sustainability -erikoiskategorian, jossa palkittiin maailman parhaat kestävän kehityksen mukaiset pakkaukset.

Lue myös: Forssalainen Jospak mukaan Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic