Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Jospak mukaan Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle

Jospakin kuitupohjaisessa vuoassa käytetään jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisen elintarvikevuoan tuotannossa.
Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä esittelee vastuullisuutta edistävää elintarvikevuokaa. Kuva: Jaakko Leinonen
Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä esittelee vastuullisuutta edistävää elintarvikevuokaa. Kuva: Jaakko Leinonen

Kiertotalouden kiinnostavimmat on Sitran kokoama lista, jolla esitellään Suomen parhaimmat kiertotalouden esimerkit. Yksi tänä vuonna listalle yltäneistä on forssalainen startup-yhtiö Jospak oy, joka valittiin mukaan yhtiön vastuullisuutta edistävän kartonkipohjaisen elintarvikevuoan ansiosta.

– Kiertotalouden yhtenä ajatuksena on vähentää pakkausjätettä ja parantaa pakkausten kierrätettävyyttä. Olemme todella iloisia siitä, että voimme olla osaltamme lisäämässä vastuullista liiketoimintaa Suomessa ja maailmalla, Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä sanoo.

Jospakin kuitupohjaisessa vuoassa käytetään jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisen elintarvikevuoan tuotannossa. Vuoassa oleva elintarvikkeita suojaava muovi voidaan irrottaa helposti kartonkipohjasta, ja molemmat osat voidaan kierrättää erikseen. Vuoka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle, kanalle ja kalalle.

Sitra on auttanut vuodesta 2016 lähtien yrityksiä inspiroitumaan kiertotalouden mahdollisuuksista nostamalla esille sen kiinnostavimpia ratkaisuja. Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalta löytyy tämänvuotisen, järjestyksessään kolmannen päivityksen myötä yhteensä 124 yritystä. Tänä vuonna listalle lisättiin vajaa 30 yritystä.

Sitran kiertotaloustiimi arvioi listalle vuosittain hakevia yrityksiä neljään kriteeriin perustuen. Kriteerit ovat mielenkiintoisuus kiertotalouden näkökulmasta, liiketoiminnan vakiintuneisuus, ratkaisun skaalautuvuus sekä vaikuttavuus kiertotalouden ja ympäristövaikutusten näkökulmasta. Tarkoituksena on esitellä liiketoimintaesimerkkejä, joilla kannustetaan suomalaisia yrityksiä siirtymään kestävämpään ja tehokkaampaan toimintaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic