Lounais-Häme

Forssalainen Krista Mänttäri mukana Sikke Sumarin uudessa ravintolassa – Forssassa tarjolla viinitapahtumia Poreessa

Forssalainen Krista Mänttäri on mukana avaamassa Sikke Sumarin uutta ravintolaa Helsinkiin. Forssassa viinin ystäviä palvelee jatkossa Pore.
Krista Mänttärin uusi yritys Pore löysi toimitilat Kehräämön vanhasta valimosta. Tila on pieni ja intiimi ja soveltuu esimerkiksi erilaisiin viinitilaisuuksiin. Kuva: Tapio Tuomela
Krista Mänttärin uusi yritys Pore löysi toimitilat Kehräämön vanhasta valimosta. Tila on pieni ja intiimi ja soveltuu esimerkiksi erilaisiin viinitilaisuuksiin. Kuva: Tapio Tuomela

Krista Mänttäri yrittää ynnäillä yhteen ravintoloita, joiden avaamisessa hän on ollut urallaan mukana. Lista päätyy seitsemään tai kahdeksaan ravintolaan. Ensi kuussa lista pitenee jälleen yhdessä ravintolalla.

Forssassa ensin ravintola Köökin ja sittemmin Vispilän yrittäjänä tunnettu Mänttäri on palkattu Sikke Sumarin ensi kuussa Helsingin Tehtaankadulle avaaman ravintola Sikke’sin ravintolapäälliköksi. Mänttärin mukaan töistä on sovittu projektiluontoisesti heinäkuuhun saakka, minkä jälkeen tarkastellaan jatkoa.

– En voinut kieltäytyä, kun tällainen tilaisuus tuli eteen. Tulen jakamaan aikaani Sikke’sin ja Vispilän välillä. Heinäkuuhun mennessä pystyn testaamaan, käykö välimatka liian rankaksi. Forssasta en halua muuttaa minnekään.

Mänttärin mukaan Vispilä pyörii ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta niin hyvin, ettei hänen läsnäoloaan siellä vaadita jatkuvasti.

Mänttäri kertoo Sumarin ja pian avattavan ravintolan keittiöpäällikön Pipsa Hurmerinnan olleen häneen yhteydessä työtarjouksen tiimoilta. Ennen tätä tapaamista Mänttäri ei ollut tavannut naisista kumpaakaan.

– Toki meillä on paljon yhteisiä ystäviä, jotka olivat vinkanneet, että minua voisi kannattaa kysellä töihin. Sikke ja Pipsa ovat molemmat todella mielenkiintoisia ja topakoita naisia, jotka pystyvät multitaskaamaan.

Uudesta ravintolasta Mänttäri kertoo tulevan todella paljon Sumarin vision mukainen – selkeitä ja hyviä makuja laadukkaista raaka-aineista. Raaka-aineiden eettisyyteen panostetaan varsinkin lihojen osalta.

– Pipsa sitten tuo Siken visioon omat höysteensä. Minun hommani ravintolassa tulee kuulemma olemaan kaikki ajattelua vaativa, Mänttäri nauraa.

Mänttäri kertoo olleensa yhteydessä myös Hämeessä tutuksi tulleisiin tuottajiin, jotta heidän laadukkaita tuotteitaan saataisiin myös Sikke’siin.

Sikke’sissä Mänttäri tulee työskentelemään uuden yrityksensä Poreen kautta. Poreen kautta Mänttäri suunnittelee tekevänsä myös projektiluontoisia hommia Forssan seudulla.

Poreen pienet ja intiimit toimitilat ovat Kehräämöalueella vanhan valimon tiloihin muuttaneen Mainossataman yhteydessä. Pore on avoinna vain tilauksesta.

Mänttäri suunnittelee järjestävänsä tiloissa viininmaistajaisia ja muita viiniin liittyviä tilaisuuksia. Vispilässä kertaalleen järjestetyt viinimessutkin on suunnitelmissa siirtää Kehräämölle.

– Tila on upea ja antaa puitteet vaikka mihin. Saan tapauskohtaisesti käyttää myös Mainossataman puolta, eli isompien kokoontumisten järjestäminenkin onnistuu. Viinin kylkeen täällä voi laittaa pientä snack-tyyppistä suupalaa.

– Viinitapahtumille on kyllä kysyntää Forssan seudulla, kun ensin hiukan herätellään. Köökissä alkanut viiniklubi pitäisi saada uuteen eloon. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic