Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Laura Mäntyvaara perustaa Hämeentielle uuden kirpputorin — "Toivon, että ne, jotka vierastavat kirppiksiä, huomaavat, että täältä voi tehdä löytöjäkin"

Vorssan Likka avaa ovensa lokakuun alussa. Kirpputorin lisäksi luvassa on myös kahvia, paikallisten pienyrittäjien tuotteita sekä galleriaseinä.
Vorssan Likan yrittäjä Laura Mäntyvaara kertoo, että myyntiin on tulossa myös paikallisten yrittäjien käsitöitä ja muita tuotteita. Kuva: Tapio Tuomela
Vorssan Likan yrittäjä Laura Mäntyvaara kertoo, että myyntiin on tulossa myös paikallisten yrittäjien käsitöitä ja muita tuotteita. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kirpputorimaailma saa tervetulleen lisän, kun uusi itsepalvelukirpputori Vorssan Likka avaa Hämeentiellä lokakuun alussa. Vorssan Likkaan on tulossa parisataa myyntipaikkaa, pieni kahvio ja taidegalleriaseinä. Yrittäjä Laura Mäntyvaara kaavailee tuovansa myyntiin kirpputoritavaran lisäksi myös paikallisten suunnittelijoiden ja kädentaitajien tuotteita.

– Haluan nostaa esiin seudun toimijoita. Etenkin tällä hetkellä kaikki esilläolo on yrityksille ja yhteisölle tärkeää, hän sanoo.

Avajaisiin on vielä hetki aikaa. Sitä ennen pitää hankkia henkareita, sovituskopit ja nuppineuloja, hoitaa mainostaminen ja some.

– Somen suhteen pitää varmaan opetella eniten uutta, olen sitä tätä ennen lähinnä vältellyt, Mäntyvaara nauraa.

Vorssan Likalla on kuitenkin jo useampi sata someseuraajaa ja sivuilla hyvä fiilis.

Kirpparifani vaihtoi pois sosiaalialalta

Idea Vorssan Likasta syntyi, kun kirpputorifaniksi tunnustautuva Mäntyvaara päätti vuodenvaihteessa vaihtaa sosiaalialan yrittäjyyteen.

– Menin yrittäjäkurssille. Mietin ensin yritykseksi lasten sisäleikkipaikkaa tai vastaavaa, mutta aika nopeasti idea tiivistyi tähän. Kirpparilla käyvät kaikki, hän sanoo.

Yrittäjyys on Mäntyvaaralle uutta, mutta hän uskoo, että lukuisat pestit erilaisissa vanhempainyhdistyksissä, partiossa ja muussa vapaaehtoistoiminnassa antavat hyvän pohjan. Jonkinlaista yhteisöllisyyttä hän haluaa tuoda Vorssan Likkaankin.

– Täällä voisi tehdä monenlaista yhteistyötä, uusillakin tavoilla, vaikka paikallisten bändien tai eläinsuojeluyhdistysten kanssa. Jos jollain on idea, saa ottaa yhteyttä, hän sanoo.

Forssassa mikään ei ole kaukana

Toimitila kirpputorille löytyi Forssan Yrityskehityksen kautta. Isoa, hyväkuntoista ja edullista tilaa oli Mäntyvaaran mukaan yllättävän vaikea löytää.

– Alun perin olisin ehkä halunnut keskustaan, mutta keskustassa tilat ovat pääosin pienempiä. Eikä tämäkään niin kaukana ole, Forssassa mikään ei ole kaukana, hän nauraa.

Kirpputorien tarjonta on Mäntyvaarasta Forssan seudulla hyvää. Mitään erikoisempaa on kuitenkin hankala löytää. Jos Mäntyvaaran visio toteutuu, saattaa Vorssan Likasta tulevaisuudessa löytyä retroa ja vintagea.

Mäntyvaara toivoo, että kirpputorille löytäisivät sellaisetkin, jotka eivät niillä yleensä käy.

– Toivon, että ihmiset heräävät siihen, että omilla valinnoilla on väliä. Toivon, että ne, jotka vierastavat kirppiksiä, huomaavat, että täältä voi tehdä löytöjäkin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic