Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Leikkiset aikoo kolminkertaistaa liikevaihtonsa kolmessa vuodessa – "Teemme asioita toisin kuin muut"

Forssalainen leikki- ja liikuntapaikkakalustaja Leikkiset aikoo kolminkertaistaa liikevaihtonsa kolmessa vuodessa.
Leikkiset muutti keväällä uusiin tiloihin, jotka ovat kolme kertaa suuremmat kuin aiemmat. Yrityksellä on intohimoisia tavoitteita. Toimitusjohtajan Tomi Mäkilän (keskellä) sekä aluepäälliköiden Markus Elon (vas.) ja Jani Söderlundin mukaan yritys haluaa olla esimerkiksi Suomen paras työpaikka. Kuva: Lassi Puhtimäki
Leikkiset muutti keväällä uusiin tiloihin, jotka ovat kolme kertaa suuremmat kuin aiemmat. Yrityksellä on intohimoisia tavoitteita. Toimitusjohtajan Tomi Mäkilän (keskellä) sekä aluepäälliköiden Markus Elon (vas.) ja Jani Söderlundin mukaan yritys haluaa olla esimerkiksi Suomen paras työpaikka. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalaista Leikkiset oy:tä ei voi moittia ainakaan kunnianhimottomuudesta.

Yritys on viime vuodet kasvattanut liikevaihtoaan noin miljoonan euron vuosivauhtia. Viime vuonna liikevaihto oli 3,3 miljoonaa euroa, mutta toimitusjohtaja Tomi Mäkilä odottaa liikevaihdon kasvavan seuraavan kolmen vuoden aikana kymmeneen miljoonaan.

Puitteet kasvulle ovat olemassa, koska Leikkiset muutti tänä keväänä 4 00 neliön tiloista 1 300 neliön remontoituihin tiloihin.

– Odotettavissa on, että tulevina vuosina tarvitsemme myös lisää henkilökuntaa, Mäkilä sanoo.

 

Lue myös: LeikkiSet maakunnan lupaavin kasvuyritys

 

Leikkisetin asiakkaita ovat kunnat, joiden kanssa yritys kalustaa lähiliikunta-alueita, koulujen ja päiväkotien pihoja sekä leikkipuistoja.

Leikkiset toimittaa kalusteet, jotka ovat joko yrityksen itsensä tai alihankkijoiden suunnittelemia. Lisäksi yritys osallistuu laajemmin puiston suunnitteluun esimerkiksi osallistamalla kuntalaisia. Leikkiset toteuttaa erilaisia kyselyitä kohderyhmän toiveista ja mallintaa suunnitelmat 3D-kuviksi tai -videoiksi, ennen kuin rakentaminen alkaa. Yrityksen tavoitteena on tehdä kuntien investoinneista mahdollisimman kustannustehokkaita.

– On tärkeää, että uusi puisto perustetaan oikeaan paikkaan ja että se palvelee kuntalaisia parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvä puisto on kunnalle imagokysymys, ja oikein suunniteltuna käyttäjien määrä kasvaa, toimitusjohtaja kuvailee.

 

Mäkilän mukaan Leikkisetin kasvu perustuu yrityksen haluun uudistaa toimialaansa ja kyseenalaistaa sen itsestäänselvyyksiä. Leikkisetin visiossa leikkipuistossa voi olla muutakin kuin keinut ja jousieläin. Esimerkiksi trampoliini ja monipuoliset kiipeilytelineet ovat tätä päivää.

Vanhempienkaan ei välttämättä tarvitse istua hiekkalaatikon reunalla, vaan puisto voi tarjota heillekin mukavaa tekemistä.

– Kilpailijamme toimittavat vain kalusteet. Me tarjoamme kokonaisvaltaisempaa palvelua, jonka tavoitteena on saada kustakin puistosta mahdollisimman suosittu ja kunnan jokainen penni hyötykäyttöön, Mäkilä painottaa.

 

Luitko tämän: Tomi Mäkilä puhui nuorille työnhausta Ohjaamo-viikolla vuonna 2017

 

Kasvuvauhtia yhtiö odottaa siitäkin, että se alkaa kerätä dataa puistojen käyttäjäryhmistä ja eri laitteiden suosiosta. Datan perusteella yritys pystyy arvioimaan, mikä toimii liikunta- ja leikkipuistoissa parhaiten. Lopullisena tavoitteena on alkaa viedä teknologiaa ulkomaille.

– Käytännössä teknologia toimii niin, että puistoja videokuvataan, ja tekoäly analysoi kävijämääriä sekä laitteiden suosiota. Tällaista tutkimusta ei ole koskaan tehty missään puistossa. Tutkimuksen avulla voimme tehdä laitekannasta joustavan ja pitää käyttöasteen korkeana.

Leikkiset toimii alueemme kunnista yhteistyössä ainakin Forssan, Tammelan, Ypäjän ja Loimaan kanssa. Yksi Leikkisetin tuoreista taidonnäytteistä on päiväkoti Augustiinan leikkipaikka Forssassa. FL

LeikkiSet Oy

Jukka Vahtilan vuonna 2011 Forssaan perustama yritys.

Aloitti leikkipuistojen kalusteiden maahantuonnilla.

Nyt yrityksen palveluihin kuuluvat puistojen suunnittelu sekä kalusteiden ja pinnoitteiden rakentaminen.

Rakentanut tähän mennessä 700 kohdetta ympäri Suomen.

Työllistää 17 henkilöä.

Saanut rahoitusta Leikki ja liikunta 2.0 -hankkeelle, jonka avulla puistojen käyttäjäryhmistä ja laitteiden suosioista kerätään dataa ja laitekannasta tehdään joustava.

Tavoitteena on muokata koko toimialaa ja kasvattaa puistojen käyttöastetta.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic