Lounais-Häme Forssa

Forssalainen roskaritari sai uudet varusteet – Asenne ry hankki turvavaatteet Olavi Mäkelälle

Asenne ry arvostaa erityisesti yhtä asiaa: "Pyyteetön halu antaa omaa aikaansa yhteisön hyväksi"
Olavi Mäkelä on saanut viime päivinä kiitosta tekemästään vapaaehtoistyöstä. Mäkelä toivoo, että forssalaiset oppisivat laittamaan roskansa roskikseen.

Olavi Mäkelä kiertää nyt keräämässä roskia eri puolilla Forssaa uusissa varusteissa. Forssan Lehti kertoi 5.6. vapaaehtoistyötä tekevästä Mäkelästä. Hän toi esiin varustepuutteensa ja Asenne ry tarttui toimeen.

– Olavin tapa antaa pyyteettömästi omaa aikaansa yhteisön hyväksi on sellainen asia, joka herättää auttamishalun, kertoo Asenne ry:n Paula Vigilant.

Lue lisää: Forssalainen Olavi Mäkelä kiertää päivittäin tuntikausia sähköpyörätuolillaan ja kerää roskia maasta

Olavi Mäkelä toivoo todenteolla, että hänellä olisi vähemmän kerättävää ja forssalaiset oppisivat olemaan roskaamatta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Olavi Mäkelä toivoo todenteolla, että hänellä olisi vähemmän kerättävää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Myös Mäkelän keräämille roskille on nyt oma paikkansa eikä miehen enää tarvitse ajaa sähköpyörätuolillaan Paavolaan asti roska-astiaansa tyhjentämään.

– Järjestimme yhdessä Saarikkomäki oy:n ja Forssan kaupungin kanssa Olaville roskiksen tyhjennyspaikan hänelle parhaiten sopivalta alueelta.

Mäkelä sai myös huomioväriliivin ja muita tieturvallisuuteen sekä näkyvyyteen liittyviä vaatteita ja välineitä.

– Nyt on varusteet kunnossa, ja olen ollut ne päällä kiertämässä kaupungilla. Kiitos vaan kovasti minua auttaneille, Mäkelä kommentoi.

– Vielä etsimme sopivaa lippistä, mutta kiitos jo kaikille lahjoittaneille meiltäkin, Vigilant lisää.

Yksi pyörä jo ajettu loppuun

Mäkelä kertoi katselleensa kolmisen vuotta sitten Talsoilanpuiston vihreää nurmea. Tuolloin nurmella nökötti yksi valkoinen paperinen servietti.

– Tykkään siisteydestä, ja kun katselin serviettiä, näky tökkäsi pahasti silmääni, Mäkelä kertoo.

Tuo yksittäinen servietti antoi kipinän roskien keräämiseen.

Mäkelä kiertää sähköpyörätuolillaan päivittäin useita tunteja ympäri Forssaa keräämässä maahan tippuneita tai heitettyjä roskia. Kilometrejä hän ei laske.

– Yhden pyörän olen jo ajanut käytössäni loppuun, ja nyt tuntuu siltä, että tälläkin alkaa olla huollon aika. Tämä ei liiku enää niin ketterästi kun ennen ja jään helposti sen kanssa jumiin.

Hätävilkut saavat ihmiset auttamaan

Mäkelä haluaa kiittää myös hänet pulasta pelastaneita lähimmäisiä.

– Ihmiset auttavat minut irti, kun vaan laitan hätävilkut päälle. Kiitos kaikille minua auttaneille. Myös sille yhdelle pyöräilijärouvalle, joka haki minulle roskan pois ojasta, kun en sinne itse päässyt, Mäkelä lisää. FL

Lue myös: Forssalaispariskunnan perustama Asenne ry tarjoaa apua tarvitseville unohtumattomia elämyksiä

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic