Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Saunamajor oy lyö lisää vettä kiukaalleen ja ampaisi kasvuun

Forssalainen Saunamajor tekee vuodessa satoja saunoja. Myynnin kolme osa-aluetta ovat nyt kunnossa ja tasapainossa, joten käynnissä on kasvukausi.
Kun puuongelmat ovat jääneet taakse, ainoa kasvua rajoittava tekijä on työntekijämäärä, toimitusjohtaja Petri Rantanen kertoo.

Sauna- ja kylpyhuoneremontteihin ja rakennustarvikkeisiin keskittyvä forssalaisyritys Saunamajor oy on kasvun tiellä. Yrityksen liikevaihto on noussut viimeisen vuoden aikana noin neljänneksellä.

Saunamajor tekee käytännössä kaikkea saunoihin liittyvää: myy tarvikkeita yksittäisistä penkeistä valmiisiin saunakokonaisuuksiin, suunnittelee ja asentaa niitä sekä valmistaa esimerkiksi saunapaketteja. Saunamajor on muun muassa useamman talotehtaan sopimustoimittaja saunapakettien osalta.

Sauna-asennusten määrä ja saunatarvikkeiden myynti on ollut hyvää jo aiemmin, mutta sateiset kesät ovat rajoittaneet kasvua, sillä Saunamajorilla on Viron Pärnussa Pakkpuit -tytäryhtiö, joka tuottaa yrityksen puut. Huonot kesät ovat aiheuttaneet tarvikepulaa, mikä on näkynyt myös tulospuolella.

Tänä vuonna yritys on saanut tasapainoon eri osa-alueensa, kun puuntuotantokin toimii.

– Yrityksemme on ollut jo pitkään kolmijakoinen myynnin osalta: saunat, urakoinnit ja puut. Niiden välinen jako on aina vaihdellut, mutta nyt kaikki osa-alueet ovat myynnin osalta kondiksessa, yrityksen toimitusjohtaja Petri Rantanen kertoo.

Yrityksen liikevaihto on liikkunut Saunamajorin osalta puolen miljoonan tuntumassa. Huonompina vuosina tulos on painunut alle 400 000 euron.

– Nyt on ehkä mahdollisuus päästä 650 000 euroonkin. Tällä työntekijämäärällä isompaan ei ole mahdollisuutta, Rantanen sanoo.

– Viime syksynä tilanne alkoi piristyä selvästi muutaman melko tasapaksun vuoden jälkeen. Nyt eivät tahdo tekijät riittää.

Saunamajor työllistää kuusi, minkä lisäksi avuksi pyydetään tarvittaessa toiminimellä työskenteleviä yrittäjiä. Rantanen kertoo, että loppuvuoden osalta tilauskirja alkaa olla jo täynnä.

Saunamajor on Suomen vanhimpia sauna-alan yrityksiä. Sen juuret ovat Sauna Factory Finland -yrityksessä, joka valmisti elementtisaunoja kylpyhuoneeseen jo 1970-luvulla.

18 vuotta yrityksen toimitusjohtajana toiminut Rantanen kertoo, että työntekijöitä Yrittäjänkaarella sijaitsevassa hallissa näkee aiempaa selvästi harvemmin.

– Kymmenen vuotta sitten teimme melkein kaiken täällä Forssassa, kun timpuri tilasi osat täältä. Nyt lähes kaikki työ tehdään asiakkaan luona, Rantanen kertoo.

Aiemmin yritys toimi lähinnä Forssan seudulla, mutta tällä hetkellä urakoita on kesken Forssan ja Jokioisten lisäksi Espoossa ja Porvoossa. Espoossa yritys pani kuntoon kokonaisen kerrostalon 82 saunaa.

Forssan seudulla yritys on tehnyt etenkin erilaisia saneerausprojekteja, joissa voi olla saunan lisäksi mukana kylpyhuonetta ja kodinhoitohuonetta, mutta myös uusien saunojen asennuksia.

– Kylpyhuoneremontit ovat lisänneet repertuaariamme. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic