Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Suomen Erityisjäte edustaa Kanta-Hämettä ainoana yrityksenä Kauppalehden sadan parhaan yrityksen listalla

Suomen Erityisjäte käsittelee Forssassa muun muassa pilaantunutta maata. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen Suomen Erityisjäte oy pärjäsi mainiosti, kun Kauppalehti listasi Suomen sata parasta yritystä. LHJ Groupin tytäryritys Suomen Eritysjäte selviytyi listan sijalle 67. Se edustaa Kanta-Hämettä ainoana sadan yrityksen listalla.

Suomen Erityisjäte oy käsittelee pilaantuneita maita, kiinteitä vaarallisia jätteitä ja jätevoimalaitosten pohjakuonia. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 10,9 miljoonaa euroa ja nettotulos 2,5 miljoonaa euroa. Yritys on kehittänyt edelläkävijänä jätevoimalaitosten pohjakuonien hyödyntämistä Suomessa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Vuonna 2017 yritys lanseerasi Scanwas keinokiviaineen, joka on pohjakuonasta tuotteistettua materiaalia tienrakentamiseen ja betoniteollisuuden raaka-aineeksi.

 

Lue myös: Kiertotaloutta parhaimmillaan: Forssalainen Suomen Erityisjäte tekee kuonasta hyödyllistä keinokiviainesta

 

Vuonna 2004 perustetun Suomen Erityisjätteen omistajia ovat 51 prosentin osuudella Loimi-Hämeen Jätehuolto oy sekä 49 prosentilla Kuusakoski oy. Yrityksellä on Forssan lisäksi toimipisteet Espoossa ja Lahdessa.

Kauppalehden vertailussa Suomen parhaaksi yritykseksi nousi kryptovaluuttapörssi LocalBitcoins. Lehden listaus perustuu viime vuoden tilinpäätöstietoihin ja eri tunnuslukuihin. Sadan menestyjän keskimääräinen liikevaihto oli 4,2 miljoonaa euroa. Ehtona Menestyjät-listalle pääsemiseen oli 1,7 miljoonan euron liikevaihtoalaraja.

Sadan parhaan yrityksen listalla miltei puolet, 47 yritystä on Uudeltamaalta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic