Lounais-Häme Forssa

Forssalainen Suomen Erityisjäte osti osan Tarasten Kiertotalous oy:stä – Kangasalle rakentumassa merkittävä kiertotalouden keskittymä

Forssalainen kiertotalouden asiantuntija Suomen Erityisjäte on kasvun tiellä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen kierrätyksen ja jätteiden loppusijoituksen asiantuntija Suomen Erityisjäte oy on tehnyt merkittävän yrityskaupan. Erityisjäte osti osan Tarasten Kiertotalousalue oy:stä, joka vie eteenpäin mittavan kiertotalousalueen rakentumista Pirkanmaalle Kangasalle.

Kaupan myötä Suomen Erityisjäte oy:n osuus Tarasten Kiertotalousalue oy:stä on noin 60 prosenttia.

Erityisjäte on kasvun tiellä

Suomen Erityisjätteen toimitusjohtajan Jukka Manskisen mukaan hankinta tukee Erityisjätteen kasvustrategiaa kasvavilla kiertotalousmarkkinoilla.

– Tämä investointi, yhdessä olemassa olevan kapasiteettimme kanssa, mahdollistaa jatkossa tehokkaamman ja paremman palvelun asiakkaillemme ja tahdomme olla siellä, missä asiakkaammekin ovat. Vastuullinen toiminta vaatii jatkuvaa kehittymistä ja haluamme edistää jätteiden käsittelyn valtakunnallisia ja kansainvälisiä kiertotaloustavoitteita, Manskinen toteaa tiedotteessa.

Kiertotalousalueen omistuksesta 40 prosenttia jää aluetta viisi vuotta rakentaneelle ja kehittäneelle Harri Oeschille. Oesch jatkaa toimitusjohtajan roolissa yhtiön kehittämistä yhdessä Suomen Erityisjätteen kanssa.

 

Luitko tämän: Forssalainen Suomen Erityisjäte edustaa Kanta-Hämettä ainoana yrityksenä Kauppalehden sadan parhaan yrityksen listalla

Merkittäviä toimijoita kiertotaloudessa

Tarasten kiertotalousalue sijaitsee Kangasalla Tampereen kupeessa. Alueen välittömään läheisyyteen on jo sijoittunut huomattavia kiertotalouden toimijoita. Alueella on valmis asemakaava, joka mahdollistaa vaativien ympäristöluvallisten kiertotaloustoimintojen sijoittumisen alueelle ja sinne valmistellaan parhaillaan ympäristövaikutusten arviointia (YVA).

Alueella on käynnistynyt tien ja infran rakentaminen. Tarastentie valmistuu tämän vuoden kesällä ja ensimmäiset yritykset voivat sijoittua alueelle syksyllä 2019.

Suomen Erityisjäte on erikoistunut jätteenpolton pohjakuonien, pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden käsittelyyn ja loppusijoitukseen. Yrityksellä on toimipisteet Forssan lisäksi Espoossa ja Lahdessa.

Yrityksen omistajat ovat Loimi-Hämeen Jätehuolto oy (51%) ja Kuusakoski oy (49%). Suomen Erityisjäte oy on osa LHJ Groupia. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 10,9 miljoonaa euroa ja yrityksessä on 14 vakituista työntekijää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic