Lounais-Häme

Forssalainen Valentina Zaharova: "Haluan auttaa Ukrainaa, tunnen syyllisyyttä sodasta – Keräyksen tavoitteena on saada tarvikkeita Suomeen tuleville pakolaisille

Keräystyön tukena on Forssassa toimiva hyväntekeväisyysyhdistys Asenne ry.
Asenne ry:n Vanhalla Bensiksellä Forssassa otetaan vastaan avustustavaraa Ukrainan sodan uhreille. Kuvassa lajittelemassa Harri Vigilant, Valentina Zaharova ja Paula Vigilant (oik.).

Forssalainen Valentina Zaharova on myös käynnistänyt keräyksen Ukrainan sodan seurausten vuoksi. Hän etsii tarvikkeita Suomeen saapuville ukrainalaisperheille. Tukena on Forssassa toimiva hyväntekeväisyysyhdistys Asenne ry.

– Loimaalaisen ystäväni Alena Smirnovan kautta sain tietää näistä perheistä. Heillä kaikilla on jokin yhteys Suomeen. Perheitä on tulossa kuusi ja heille on katsottuna omakotitalo Orimattilasta. Keräämme sinne tarvikkeita, jotta he voivat tulla toipumaan rauhalliseen ja lämpimään taloon, Zaharova kertoo.

Lue myös: Forssalaiset Mari Penttilä ja Mira Prykhodko: ”Auttamisen halu räjähtää käsiin” – Forssan seudulla organisoidaan keräysverkostoa Ukrainan sotaa pakenevien auttamiseksi (28.2.2022)

Zaharova sanoo, että perheillä ei ole tullessaan mitään muuta kuin sen minkä ovat pystyneet kantamaan. Tarvetta on esimerkiksi ruoalle, hygieniatuotteille, lämpimille vaatteille ja jalkineille.

– Haluan ehdottomasti auttaa Ukrainasta pakenevia ja Ukrainaa. Tiedän hädän siellä, koska siellä asuu sukulaisiani.

Tunnen syyllisyyttä, vaikka vastuu on Putinin

Zaharova kertoo tuntevansa syyllisyyttä Ukrainan sodasta. Hänellä ei ole siihen osaa eikä arpaa, mutta syyllisyyden tunne kumpuaa venäläisistä sukujuurista.

– Haluan jollain tavalla pyytää anteeksi, vaikka vastuussa onkin Putin, eivät tavalliset venäläiset, hän toteaa.
Asenne ry ottaa vastaan lahjoituksia Zaharovan ja Smirnovan eteenpäin välitettäväksi keskiviikkoisin, lauantaisin ja maanantaisin kello 15 alkaen Vanhalla Bensiksellä (Saksankatu 2) Forssassa.

– Ukrainalaisten auttaminen yhdistää ihmisiä aikana jolloin yhteisöllisyyttä tarvitaan. Halusimme tätä tukea, kertoo Asenne ry:n Paula Vigilant.

Uusimmat

Fingerpori

comic