Lounais-Häme Forssa

Forssalaiselle Watrecille sopimus vietnamilaisen jätteenkäsittely-yhtiön kanssa

Forssalainen biokaasuteknologiayhtiö Watrec oy on allekirjoittanut puitesopimuksen vietnamilaisen jätteenkäsittely-yhtiön kanssa. Puitesopimus koskee Etelä-Vietnamin Ho Chi Minh Cityn kaupunkiin sijoittuvaa suurta jätteenkäsittelyhanketta ja käynnistää yhtiöiden välisen pitkäntähtäimen strategisen kumppanuuden.
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa mukana olivat Suomen Vietnamin suurlähettiläs Kari Kahiluoto (vas.), Watrecin vientijohtaja Kimmo Tuppurainen, WE Vietin toimitusjohtaja Chau Phuoc Minh ja erityisasiantuntija Marko Saarinen Suomen Hanoin suurlähetystöstä.

Watrecin avaimena kaupassa on kokemus varmatoimisten laitosten suunnittelusta ja kokonaisvaltaisen ratkaisupalvelun tarjoaminen. Sopimus allekirjoitettiin Watrec oy:n ja vietnamilaisen We Viet co. välillä Suomen itsenäisyyspäivänä, Suomen Vietnamin suurlähettilään juhlavastaanoton yhteydessä Hanoissa.

Kiertotalouden periaatteet ja tehokas jätteenkäsittely ovat ajankohtaisia teemoja Vietnamissa. Jätevirtojen kasvu on ollut maassa kasvussa jo pitkään ja suuri osa jätteestä päätyy edelleen kaatopaikalle. Kohentuvan elintason myötä myös energiantarve kasvaa vuosittain.

Vietnamin valtio on ottanut nämä huolet tosissaan ja nyt myös yksittäiset kaupungit ovat alkaneet ottaa suuria askelia kohti puhtaamman energian tuotantoa ja modernimpaa jätteiden käsittelyä.

Ho Chi Minh Cityn Kansankomitea asetti marraskuussa 2018 voimaan lain, jonka mukaan jätteen keräystä sekä käsittelyä tullaan tehostamaan huomattavasti. Myös yritykset ja yhteisöt ovat alkaneet toimia kestävämmän huomisen puolesta.

 

Lue myös: Watrec ei jäänyt tähdenlennoksi – yhden miehen forssalaisyrityksestä kasvoi biotalouden markkinajohtaja Suomessa

Watrecin ensimmäinen aluevaltaus ulkomailla

Vietnamilainen jätteenkäsittely-yhtiö Waste to Electricity Vietnam co. on tehnyt sijoituksen valtavaan jätteenkäsittelyprojektiin, jossa yhdyskuntajäte tullaan erottelemaan omiin jakeisiinsa. Orgaaninen jae kuljetetaan biokaasulaitokselle ja loput jätteestä johdetaan polttoprosessiin.

Biokaasulaitos vastaanottaa myös muita biohajoavia jakeita. Biokaasulaitos tulee käsittelemään 500 tonnia jätettä päivässä. Watrecin ja WE Vietin allekirjoittama puitesopimus koskee orgaanisen jakeen käsittelyratkaisun suunnittelua ja toimitusta.

We Viet päätyi valitsemaan Watrecin kumppanikseen monesta syystä. WE Viet halusi luotettavaa ja toimivaksi todettua teknologiaa minimoidakseen omat riskinsä.

Watrecilla on yli 15 vuoden kokemus orgaanisen jätteen käsittelyyn liittyvien ratkaisujen suunnittelemisesta ja toimittamisesta. Watrec on Suomessa osoittanut teknologiansa toimivuuden rakentamalla useita teollisen kokoluokan biokaasulaitoksia onnistuneesti.

Vietnamiin suunniteltava laitos tulee olemaan Watrecin ensimmäinen ulkomaille toteutettu laitos. Suunnittelun on tarkoitus olla valmiina vuoden 2019 toisella neljänneksellä, jonka jälkeen voidaan aloittaa laitoksen rakentaminen.

 

Aiheesta aiemmin: Watrecille päänavaus Kaakkois-Aasiaan

Suomessa kuusi laitosta

Watrec on biokaasuteknologiaan erikoistunut yhtiö, joka on yli 15 vuoden aikana kehittänyt ja rakentanut ratkaisuja orgaanisen jätteen käsittelyyn.

Suomessa Watrec rakensi viimeksi biokaasulaitosten verkoston. Verkostoon kuuluu kuusi biokaasulaitosta, jotka käsittelevät yhteensä yli 300 000 tonnia jätettä vuodessa ja tuottavat yli 20 MW:a uusiutuvaa energiaa vuodessa biokaasuna. FL

 

Muokattu 11.12.2018 klo 18:04

Otsikkoa muutettu.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic