Lounais-Häme Forssa

Forssalaisbändin julkaisema Valkeat valheet tarjoaa aikuisille samaistumispintaa

Forssalaisbändi Skype Music julkaisi ensimmäisen oman kappaleensa.
Melanie Kuparisen ja Juha Halmisen yhtye Skype Music on julkaissut ensimmäisen oman kappaleensa. Uudenmaan rajan sulkemisen myötä kaksikko pitää virettä yllä etäyhteyksillä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Melanie Kuparisen ja Juha Halmisen yhtye Skype Music on julkaissut ensimmäisen oman kappaleensa. Uudenmaan rajan sulkemisen myötä kaksikko pitää virettä yllä etäyhteyksillä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalaisten Juha Halmisen ja Melanie Kuparisen muodostama Skype Music on soittanut paljon yksityiskeikkaa muun muassa häissä. Nyt duolta on ilmestynyt ensimmäinen oma kappale Valkeat valheet, jonka musiikkivideo on katsottavissa Youtubessa tai kuunneltavissa Spotifyssa.

Tyylilajiltaan Valkeat valheet on tekijöidensä mukaan suomalaista menevää ja melodista pop-musiikkia, jossa on oikeaa elämää kuvaileva tarina.

– Uusia biisejä opetellessa havahduimme siihen, että radiokanavilla, joiden kuuntelijoiden keski-ikä on profiilin mukaan noin 40–50 vuotta, soivat kotimaisten nuorisoartistien kappaleet, joiden sanoitus käsittelee lähinnä teini-ikäisten elämää. Päätimme siksi tarjota aikuiseen makuun aikuisten tarinoita, Halminen kertoo.

Valkeat valheet on Halmisen mukaan päässyt Forssan ystävyyskaupungin Södertäljen paikallisradion soittolistalle muun muassa Antti Tuiskun kanssa.

Biisejä kaksikko tekee yhteistyössä. Valkeissa valheissa sävellys ja sanoitus ovat pääosin Halmisen käsialaa, Kuparinen vastasi sovituksesta, tuottamisesta ja laulusta.

Rajat kiinni, etäyhteys avuksi

Skype Music kuulostaa nykytekniikkaa avuksi käyttäen kokonaiselta isolta bändiltä ilman fyysistä rumpalia ja basistia. Kaikki keikoilla kuultava musiikki kuitenkin soitetaan ja lauletaan kaksikon toimesta. Skype Music on esiintynyt myös Forssan Unplugged-konsertissa.

Skype Musicin cover-ohjelmiston painopiste on uusimmissa kotimaisissa hittibiiseissä JVG:stä Kaija Koon kautta Lauri Tähkään, mutta siihen kuuluu myös 80–90 lukujen supersuositut kansainväliset diskohitit. Bändissä on mukana myös miksausta ja muuta tekniikkaa hoitava musiikki- ja audiovisuaalisen alan monitaituri Joni Ikäläinen.

Keikkailun lisäksi Skype Music on tehnyt omaa musiikkia viime vuodet ahkerasti myös kotistudiolla.

Säveltäminen voi olla haastavaa hommaa. Helposti huomaa, että juuri sävelletyn tarttuvan melodian olikin joku säveltänyt jo 60-luvulla, Halminen naurahtaa.

– Yhteistyötä vaikeuttaa koronakaranteeni. Kuparinen työskentelee Vantaalla, Halminen Forssassa, jossa pariskunta on viettänyt viikonloppuja. Karanteenin takia liikkuminen Uudenmaan ja Hämeen välillä ei nyt onnistu, mutta etäyhteyksien avulla harjoittelu onnistuu jollakin tavalla.

Forssaan suunniteltu bändin ensisinkun julkaisukeikka siirtyy koronakaranteenien takia hamaan tulevaisuuteen, mutta järjestetään heti tilanteen salliessa.

– Huumorisävytteinen kesähitti on jo valmis, mutta sen julkaisuajankohta on vielä auki. Kun Valkeiden valheiden julkaisukeikka tapahtuu, keikkakuntoon on saatu kokonainen setti omaa tuotantoa, jota on yksin ja yhdessä tehty pöytälaatikkoon, Halminen lupaa.

Kaikkien muiden tavoin hän toivoo koronakiusauksen olevan ohi kesään mennessä.

– Meille musiikki on vain rakas harrastus eikä kaada taloutta, mutta moni on jo sopinut häitään kesään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic