Lounais-Häme

Forssalaisedustusta salibandyn MM-kisoissa

 

Salibandyn MM-kisoissa ei ole aikuisten ennen nähty forssalaispelaajaa, mutta joulukuussa Latviassa nähdään. FoSun kasvatti ja Forssassa asuva Riu Yaemyim edustaa kisoissa Thaimaan maajoukkuetta. FoSun kasvateista Joel Wenning on edustanut Saksaa, muttei silloin asunut Forssassa.

Yaemyimin syntymämaan Thaimaan maajoukkue selviytyi kisoihin voittamalla helmikuussa karsintalohkon, jossa se kohtasi Etelä-Korean, Malesian ja Australian. Näin suomalaisittain ajateltuna kovin eksoottiselta kuulostavia salibandymaita.

-Eivät ne ihan FoSun tasolla vielä ole, mutta suunta on sinne päin, Yaemyim vertaa.

Forssalaispeluri kuuluu joukkueensa kantaviin voimiin ja maajoukkueessa hänellä on maalintekijän rooli. Yaemyim vastasi karsinnoissa odotuksiin tekemällä neljä maalia kolmessa pelissä. Hän toteaa silti, että oma peli olisi voinut sujua paremminkin, mutta joukkueen esityksiin nuorukainen oli oikein tyytyväinen.

-Olosuhteet olivat aika hankalat, pelattiin todella lämpimässä säässä, alle kouluikäisenä Suomeen muuttanut, nyt 19-vuotias Yaemyim sanoo.

Ensimmäisiin MM-kisoihinsa valmistautuva forssalaispeluri kehuu thaimaalaisten joukkuehenkeä. Sitä lähdetään nostamaan maanantaina Ruotsiin, jossa Thaimaa leireilee kuukauden ennen 3. joulukuuta alkavia tosipelejä. Pelaajat muun muassa totuttelevat Euroopassa käytössä olevaan salibandyalustaan.

Maajoukkueen valmentaja on singaporelainen ja harjoituksissa käytetään englantia. Thain kieli ei Yaemyimilla tule selkärangasta, mutta parin viikon harjoittelun jälkeen sekin sujuu.

Riu Yaemyim leireili kesällä kolme viikkoa Thaimaan maajoukkueen mukana ja treenasi muun ajan FoSun kanssa. Hän on mukana FoSun ringissä, mutta rooli on jäänyt alkukaudesta aika vähäiseksi.

-Alkukausi ei ole sujunut suunnitelmieni mukaan. Itseluottamusta lähdetään hakemaan MM-kisoista, iso rooli siellä toivottavasti kasvattavaa sitä.

Thaimaa kohtaa alkulohkossa USA:n, Kanadan ja Singaporen, joka on Yaemyimille ennestään tuttu vastustaja. Pohjois-Amerikassa lajin suosio on kasvussa ja pienikokoinen peluri tietää niistä maista tulevan vastaan isoja miehiä.

-Pitää yrittää käyttää nopeutta hyväksi ja pelata fiksummin, Yaemyim suunnittelee.

Joukkueen tavoitteena on edetä alkulohkosta jatkoon. Jos jatkopeleissä tulisi vastaan Suomi, forssalaispeluri antaisi palaa täysillä. Hän ei usko Thaimaan jäävän kisoissa ihan häntäpäähän, vaikka mitalista ei vielä ensimmäisissä MM-kilpailuissa haaveillakaan.

-Forssasta tulee kisoihin muutamia kavereita ja oma kotiväki. Ihan odottavissa tunnelmissa tässä vaiheessa ollaan, Riu Yaemyim kertoo. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti