Lounais-Häme Forssa

Forssalaiselle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta kattavasta huumekokoelmasta - kiisti myyntitarkoituksen

Tuomittu mies kielsi myyntitarkoituksen.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.

Huumausainekokoelman itselleen kerännyt forssalaismies on saanut puolentoista vuoden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomio on ehdollinen.

Vuonna 1993 syntyneen miehen asuntoon vuoden 2018 helmikuussa tehty kotietsintä paljasti laajan valikoiman huumausaineita, joita miehen epäillään myös myyneen tai muuten levittäneen eteenpäin. Mies itse kiisti oikeudessa myyntitarkoituksen.

Oikeuden mukaan miehen kotoa löytynyt huumevalikoima oli niin laaja, että pelkkä oma käyttö ei vaikuttanut uskottavalta.

Myynnistä ei ollut varsinaisia todisteita, joten miestä ei määrätty maksamaan valtiolle takaisin rikoksesta mahdollisesti saamaansa taloudellista hyötyä.

 

Miehen kotoa löytyi muun muassa noin 2 grammaa heroiinia, amfetamiinia ja metamfetamiinia pillereinä ja jauheina, pieniä määrä ekstaasin kaltaista 2C-B:tä sekä LSD:tä, yli 19 grammaa hyvin puhdasta kokaiinia sekä yli 110 grammaa marihuanan kukintoa.

Oikeuden mukaan jo pelkkä kokaiinin määrä olisi riittänyt vuoden mittaiseen tuomioon, sillä laskennallisesti siitä olisi saatu muilla aineilla jatkamalla noin 49 grammaa käyttövahvuista kokaiinia.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden 16. lokakuuta antama tuomio on jo lainvoimainen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic