Lounais-Häme

Forssalaisen Jospakin innovaatio markkinoille

Jospakin ja Vegemin yhteistyö sai alkunsa jo syksyllä 2017 elintarviketeollisuuden messuilla. Molempien yritysten ekologiset ja kuluttajalähtöiset näkemykset kohtasivat ja yhteistyö käynnistyi.

Jospakin vuoassa käytetään muovia jopa 85 prosenttia vähemmän kuin perinteisessä elintarvikevuossa. Muovi on korvattu ohuesti muovitetulla mikroaaltopahvilla. Vuoka on kierrätettävissä repäisemällä muovi irti kartongista, jolloin muovi ja kartonki voidaan kierrättää omina jakeinaan. Vuoka sopii kaikenlaisten elintarvikkeiden pakkaamiseen eineksistä, kasviksiin, kalaan ja lihaan. Muovikalvon ansiosta pakkaus soveltuu myös kaasusuojapakkaamiseen.

 

Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä on tyytyväinen markkinoiden päänavaukseen.

-Uudentyyppinen elintarvikevuoka herättää paljon kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kansainvälisesti kiinnostus on kuuminta Englannissa. Neuvotteluja käydään useiden eri yritysten kanssa koko ajan. Nyt saavutettu ensimmäinen kaupallistaminen on meille tärkeä referenssi. Haluamme edetä systemaattisesti markkinoilla, Heikkilä sanoo.

Jospak on investoimassa toiseen tuotantolinjaan vuokien valmistuksessa Tiilenlyöjänkadun varren tiloissa. Ensi vuoden alussa on tarkoitus saada tuotantoon ensimmäinen iso tuotantolinja.

Parhaillaan Jospak on etsimässä tuotannon laajentamiseen tarvittavaa projektipäällikköä. Hämeen ammattikorkeakoulusta etsitään myös muutamaa kesäharjoittelijaa tuotannon tehtäviin.

Tarja Heikkilä arvioi, että nykyistä viiden henkilön tiimiä tullaan vahvistamaan ensi kesän jälkeen muutamalla henkilöllä laajenevan tuotannon pyörittämiseksi. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41405-jospak-etsii-rahoitusta-forssan-tehtaalle

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti