Lounais-Häme

Forssalaiset asenteella – FHHF osa kaksi

-Nyt ei jätetä kesken. Viimeksi oli kaikista järjestelyistä 95 prosenttia valmiina, kahdesta viikosta jäi kiinni, Nicolas Jokinen kertoo.

Viime syksynä Forssaan piti tulla uusi musiikkitapahtuma, kun Jokinen kavereineen puuhasi Forssa Hip Hop Festiä syyskuulle.

Homma karahti viime metreillä kivikolle, kun tapahtumapaikaksi suunniteltu Bar 54 meni konkurssiin, eikä uutta paikkaa niin lyhyellä varoitusajalla löytynyt.

Tapahtuman järjestyminen ei jäänyt ainakaan järjestäjäporukan asenteesta kiinni.

-Etsimme kaikki Forssan potentiaaliset paikat läpi. Muut ravintolat eivät oikein uskaltaneet lähteä mukaan, Jokinen kuvailee.

-Eikä täällä oikein ole muita sopivia 400 henkeä vetäviä esiintymispaikkoja kuin työväentalo, ja se oli varattu, Timo Kallio lisää.

-Heti kun tajusimme, ettemme voi silloin sitä pitää, aloimme tähdätä tähän vuoteen, jatkaa Mikko Kallio.

Porukka istui tammikuussa alas pohtimaan tapahtuman järjestämistä vuonna 2017. Järjestelyt lähtivät heti rullaamaan vauhdilla.

Järjestäjät vakuuttavat, ettei Forssa Hip Hop Festin siirtyminen vuodella eteenpäin enää edes kalva. He näkevät asian positiivisen puolen: nyt on ollut enemmän aikaa valmistella tämän vuoden tapahtumaa, mikä näkyy esimerkiksi sponsoreiden määrässä.

Ryhmä kertoo, että puolet järjestelyistä on jo nyt tehty, vaikka tapahtumaan on aikaan vielä useampi kuukausi.

-Kaikki artistit on löydetty, paikka on sovittu, PA-kamat ovat tulossa, markkinointi on hallussa. Olemme hyvin aikataulussa, Jokinen luettelee.

Tapahtumapaikaksi valikoitui Forssan työväentalo.

FHHF hyväksyttiin myös Suomi 100 -tapahtumien joukkoon, tekijäporukka julistaa ylpeänä.

Esiintyjien joukossa on sekä paikallisia hip hop -nimiä, kuten Pono ja OG Ulla-Maija, että valtakunnallisestikin tunnettuja artisteja Gasellien ja Adi L Haslan johdolla.

-Aika kaiken kattava joukko. Siinä on jokaiselle hip hop -kulttuurista kiinnostuneelle vähän jotakin, Timo Kallio kuvaili.

Ryhmä paljastaa, että FHHF:n lavalla tapahtuu myös jotain ainutlaatuista: Ensimmäistä kertaa ikinä kuullaan kokonaisuudessaan livenä Jokisen ja Mikko Kallion yhtyeen TPL:n yhdessä muiden forssalaisräppäreiden kanssa väsäämä Fogerty City -kappale. Kappale kertoo luonnollisesti Forssasta.

-Se on meidän kuunnelluin biisimme, ei mikään muu ole sille pärjännyt, Jokinen kertoo.

Tapahtuma järjestetään kaksiosaisena. Täysin päihteettömään päivätapahtumaan toivotaan paikalle lapsia, perheitä ja nuoria, sillä se on ikärajaton. Iltatapahtumaan ikäraja on 18.

-Jokaisella päivätapahtumassa kävijällä on myös mahdollisuus tavata kaikki artistit ja ottaa heidän kanssaan kuvia, Jokinen kertoo.

-Se haluttiin tarjota, jotta siitä tulisi lapsille unohtumaton kokemus, Mikko Kallio sanoo. FL

Forssan työväentalo 16.9.2017
Ennakkomyyntiin tulee 300 lippua, suoraan ovelta 100.Ikärajaton päivätapahtuma (S) klo 15.00–19.30, lipun hinta 15 €. Iltaohjelma (K-18) klo 20.30–3.30, lipun hinta 20 €. Tapahtumassa esiintyvät seuraavat artistit:Gasellit (K-18)Gettomasa (K-18)Adi L Hasla (S, K-18)Pono (K-18)Ilari (S)TPL (S, K-18)Rivo (S, K-18)OG Ulla-Maija (K-18)Midas (K-18)Tomas Ospinjo (S)DJ Lazy J (K-18)DJ T.W.B.T (S, K-18)

Uusimmat

Fingerpori

comic