Lounais-Häme Forssa

Forssalaiset Juro-pyörät ovat kulkeneet kuukauden Helsingissä – Yksi pyörä löytyi rappukäytävässä

Forssalainen Juro Sharing Infra oy vei viime kuussa Helsinkiin satoja polkupyöriä vuokrauskäyttöön. Mitä niille kuuluu?
Juro-pyörät ovat säästyneet melko hyvin kolhuilta ensimmäisten viikkojen ajan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Sortohaasta kuljetettiin heinäkuun lopulla suuri määrä valkoisia Juro-pyöriä Helsinkiin. Juro-pyörän saa vuokrattua käyttöönsä kännykkäsovelluksen avulla.

Lue edellinen juttu Juro-pyöristä täältä: Helsingin katukuvassa näkyy pian satoja forssalaisen yrityksen polkupyöriä, joita voi vuokrata käyttöönsä (FL 21.7.2020)

Kuinka homma on lähtenyt Helsingissä käyntiin, yrittäjä Jussi Roito?

Ihan mukavasti, kiitos. Kännykkäapplikaatiota on ladattu todella hyvä määrä Suomen markkinoihin nähden. Parin viikon jälkeen latauksia oli yli 700, viimeisimpiä lukuja en ole tarkistanut. Koko ajan määrä on kasvanut.

Pyöriä on myös käytetty esimerkillisesti.

Kuinka paljon pyöriä vietiin Helsinkiin?

Alkuun veimme 400 pyörää.

Syksyn aikana koodaamme sovellukseen myös kuukausi- ja vuosisysteemiä, jonka myötä Jurolla saa kiinteään hintaan ajaa niin paljon kuin haluaa. Lisäksi tavoitteena on yhdistää Helsinki, Vantaa ja Espoo samaan järjestelmään.

Tällä hetkellä Helsingin kantakaupungissa ja Espoon tietyillä osilla on olemassa yhteinen Alepa-kaupunkipyöräjärjestelmä, mutta se on vain kohtuullisen hyvä kaikille, eikä kellekään loistava. Alepa-pyörillä kun on omat pisteensä, joihin ne pitää palauttaa, kukaan ei pääse ajamaan suoraan kotioveltaan töihin pyörällä. Lisäksi Vantaalla on oma järjestelmänsä.

Näkisin siinä olevan markkinarakoa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jussi Roito on valmistellut satoja Juro-pyöriä valmiiksi Forssassa, mistä ne kuljetetaan maailmalle – alkuvaiheessa Helsinkiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jussi Roito on valmistellut satoja Juro-pyöriä valmiiksi Forssassa, mistä ne kuljetetaan maailmalle – alkuvaiheessa Helsinkiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Niin, Juro-pyöriä ei tarvitse palauttaa tietyille asemille, kuten Helsingin seudun liikenteen omistamia ns. Alepa-pyöriä. Onko Juro-pyöriä päätynyt sellaisiin paikkoihin, mihin ei olisi pitänyt?

Valituksia ei oikeastaan ole tullut. Yhdestä pyörästä soitettiin, että se on kerrostalon rappukäytävässä. Pyysimme soittajaa nostamaan pyörän rapun eteen, niin noukimme sen pois.

Olen aiemminkin sanonut pyöristä, että ne ovat melkein helpompi pysäköidä oikein kuin heittää johonkin metsään. Luotan ihmisiin, että he osaavat toimia fiksusti tässä asiassa.

Pyörät ovat säilyneet hyvin ehjänä, tasan yksi oli ottanut osumaa. Senkin sai korjattua helposti.

Pyörillä ei ole myöskään maantieteellisiä rajoituksia, vaan Juro-pyörällä voi sotkea vaikka Rautatientorilta Rovaniemelle. Millaiselle alueelle pyörät ovat levinneet?

Melko mukavalle alueelle ne ovat levittäytyneet, jotkut ovat pyöräilleet yllättävänkin kauas. Veimme pyörät Helsingin ydinkeskustaan, ja nyt niitä on jo Vantaa–Espoo-akselilla.

Suunnittelin itse ajavani Forssasta Helsinkiin Juro-pyörällä vielä tämän kesän aikana. Suunnitelmanani on yhdistää siihen hyväntekeväisyyttä. Jos mukaan löytyy hyviä yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, voisimme tarjota vaikka hauskan päivän Linnanmäellä monelle perheelle, joilla ei siihen muuten olisi varaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic