Lounais-Häme Forssan seutu

Forssalaiset yhteistyöhön Kiinan kanssa? – Paikallisia yrityksiä autetaan nyt kansainväliseen kasvuun

Forssan seudun yritykset saavat nyt aiempaa enemmän tukea kansainväliseen kasvuun. Apuna on We+ -verkosto ja mahdollisesti Helsingin Kaapelitehtaalle perustettava forssalaisen yrityskiihdyttämön haarakonttori.
Forssan Yrityskehitys ja paikalliset oppilaitokset ovat yrityskiihdyttämö Forzan takana. Maria Jokinen iloitsee, että Forza sai yhteistyökumppanin We+ -yhteisöstä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Yrityskehitys ja paikalliset oppilaitokset ovat yrityskiihdyttämö Forzan takana. Maria Jokinen iloitsee, että Forza sai yhteistyökumppanin We+ -yhteisöstä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudulla on kova halu kehittää paikallista elinkeinoelämää ja synnyttää uusia yrityksiä.

Tästä yksi esimerkki on tänä vuonna toimintansa aloittava paikallisten oppilaitosten ja Forssan Yrityskehityksen luotsaama yrityskiihdyttämö Forza. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on luoda Forssan seudulle 100 uutta startup-yritystä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Forzan uusin yhteistyökumppani on kansainvälinen We+. Konsepti on Peter Vesterbackan ja Kustaa Valtosen Suomeen tuoma verkosto, joka rakentaa yhteyksiä erityisesti Suomen ja Kiinan välille. We+ avaa yrityksille laajemminkin ovia eri puolille maailmaa ja auttaa yrityksiä kansainvälistymään. Samalla se tuo ulkomaisia yrityksiä Suomeen ja luo kontakteja eri maiden välille.

– Yhteistyö We+:n kanssa tarjoaa Forssan kaupunkiseudun yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda verkostoja kansainvälisesti. Tämänkokoiselle kaupunkiseudulle tämä on enemmän kuin merkittävä juttu, kunhan yrityksistä löytyy tahtoa kasvaa ja kansainvälistyä, sanoo Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen Yrityskehityksen tiedotteessa.

 

Lue myös: Forzalle 20 000 euron luottamuslause – Tavoitteena 100 uutta yritystä Forssan seudulle kolmessa vuodessa

 

Sen lisäksi, että Forzaa kiinnostaa yhteistyö We+:n kanssa, Forssassa haaveillaan oman haarakonttorin perustamisesta Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa We+ toimii.

– Haarakonttori olisi kaupunkiseudulle loistava mahdollisuus päästä kertomaan mahdollisuuksistamme varsinaiseen ytimeen, Jokinen sanoo.

Forza ja We+ ovat molemmat esimerkkejä tänä päivänä kiinnostusta herättävästä yhteisöllisestä työskentelemisestä.

– Yhteisöllisissä työtiloissa tärkeintä on auttaa yrityksiä ja tiimejä tekemään yhteistyötä, jakamaan resursseja ja oppimaan toinen toisilta, Jokinen sanoo.

Mikä sitten sai We+:n kiinnostumaan yhteistyöstä forssalaisen yrityskiihdyttämön kanssa?

– Meitä kiinnostaa Forzassa erityisesti hevostalouden sekä bio- ja kiertotalouden uusien innovaatioiden synnyttäminen sekä se, että toisen ja kolmannen asteen koulutus on tiiviisti mukana yhteistyössä. Se on ainutlaatuista Suomessa, toteaa WE+:n yrittäjä Peter Vestebacka. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic