Lounais-Häme

Forssalaiskasvattien pelinumerot katonrajaan

Mikkelin Kalevankankaalla vietettiin tiistaina forssalaista juhlaa ennen Jukurien ja KooKoon jääkiekkoliigan ottelua.

Petri Lehtosen pelinumero 31 ja Antti Laakson 12 ovat tästä eteenpäin Martti Salmisen (22) ja Lasse Kanervan (24) rinnalla Kalevankankaan katossa.

Laakson numero 12 tosin näkyy Jukureissa tämän kauden.

Turo Asplund on entisiä joukkuekavereitani, joten sanoin hänelle, että saa pelata koko kauden numerollani, Laakso hymähti.

Forssan Palloseurassa valmentamassa käynyt Risto Dufva sai houkuteltua forssalaiskaksikon Etelä-Savoon rakentaessaan Suomi-sarjan Jukureista Mestiksen mahtiseuran 2000-luvun alussa.

– Kun kuulin tästä, hiljaiseksi veti. Luulin asiaa ensin joukkueenjohtaja Mikko Hakkaraisen huonoksi pilaksi, totesi 40-vuotias Lehtonen.

– Vähän puskistahan tämä tuli, mutta otetaan nöyränä vastaan, komppasi Lehtosen tavoin vuonna 1976 syntynyt Laakso.

 

Jukureissa 176-senttinen sentteri Lehtonen ja 172-senttinen laitahyökkääjä Laakso voittivat neljä Mestiksen mestaruutta. Kaksikko pelasi pelkästään Jukureissa yli 400 ottelua samassa ketjussa.

– Lehi aloitti jääkiekkoilun Forssan Alussa, joten pääsimme samaan joukkueeseen vasta noin kymmenvuotiaina FoPSissa. Olimme suurimman osan juniorikausistakin samassa ketjussa, kuten myös FoPSissa divaripeleissä, Laakso kertoi.

Laakso lopetti jääkiekkoilun vuonna 2011 Mikkelin kakkosjoukkueessa Hydraulic Oilersissa Suomi-sarjassa, Lehtonen vasta 2014

– Tulin Jukureihin vain muutamaa peliä pelaamaan. Tarkoitus oli lähteä ulkomaille. Olisi ollut vaikea uskoa, että nyt kaikki lapsenikin ovat savolaisia, sanaili vuosia kodinkoneliikettä Mikkelissä vetänyt Laakso.

– Parhaana vuonna Jukurien kanssa kierrettiin Zürichit, Oslot ja Italiat, joten ulkomaille pääsi Mikkelistäkin. Lopettaminen oli lopulta helppoa, kun kipinä treenaamiseen sammui, Laakso korosti.

 

Lehtoselta ja Laaksolta jäivät liigapelit kokematta.

– Minulla oli vuosituhannen vaihteessa jo valmis sopimus Ässiin. Matkustin Poriin koeajalle menossa olleen Laakson kanssa. Vastaan tullut Ässien apuvalmentaja Simo Ketola kysyi, kumpi meistä on maalivahti ja kumpi puolustaja. Olisi pitänyt kääntyä jo siinä vaiheessa takaisin. Pari vaihtoa sain pelata Pitsi-turnauksessa, Lehtonen muisteli.

– Olin kokeella myös Raumalla. Lukkoa valmensi silloin forssalainen Timo Tuomi, mutta liigapeleihin asti en päässyt, Laakso kertoi.

Lehtonen vakuuttui Jukureista vuotta Laaksoa myöhemmin tuntuaan Norjan kauden jälkeen katsomaan loppuunmyytyä Jukurien ja Savonlinnan Pallokerhon ratkaisufinaalia Suomi-sarjassa.

– Kylmät väreet menivät minullakin katsomossa. Tiesin, että Riston valmennuksessa on tiedossa menestystä. Hän oli ehdoton. Ottelujen jälkeen piti vetää palauttava 15 minuutin lenkki. Kun muutaman pelaajan sykemittari näytti kestoksi 14.55, kysyi Risto palavarissa tiukkaan sävyyn, oliko hän pyytänyt varttitunnin vai 14 minuutin ja 55 sekunnin palauttavaa, Lehtonen muistelee.

Konsulttiyrityksessä esimerkiksi pohjavesitarkkailua tekevä Lehtonenkin kotiutui Mikkeliin nykyään viisihenkisen perheensä kanssa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti