Lounais-Häme

Forssalaislapset saavat maanantain ja tiistain lakkopäivinä retkieväitä – Feeniks ja jäähallit ovat lakkopäivinä kiinni eikä kirjastoauto liikennöi

Feeniks ja jäähallit ovat maanantaina ja tiistaina kiinni eikä kirjastoauto liikennöi. Lapset saavat lounaaksi eväsruokaa.
Lounaaksi on Forssan päiväkodeissa lakkopäivinä tarjolla trip-mehua, omena tai banaani ja näkkäriä leivänpäällisillä.

Julkisten- ja hyvinvointialojen liiton poliittinen lakko kohdistuu maanantaina ja tiistaina Forssassa laajasti Loimijoen Kuntapalvelujen järjestämiin ruoka- ja siivouspalveluihin sekä yksittäisiin toimipisteisiin kuten Urheilutalo Feeniksiin ja jäähalleihin.

Forssan päiväkodeissa ja kouluissa ei saa lakon aikana lämmintä ruokaa, vaan oppilaille ja päiväkotilapsille tarjotaan nk. retkipäivän eväsruoka. Koululaiset saavat maanantaina ja tiistaina lounaaksi näkkileipää margariinilla, juustoa tai lauantaimakkaraa, hedelmän ja trip-juomaa.

Tarjolla on myös gluteenitonta näkkileipää, mutta muut erityisruokavaliot olisi vanhempien järjestettävä lasten mukaan.

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen lupaa koulujen ja päiväkotien huolehtivan, ettei kukaan lapsista ja koululaisista joudu olemaan nälässä.

Forssan päiväkodeissa lounaat ovat samat kuin kouluissa, mutta lapsille on myös aamupalaa. Alle 3-vuotiaille on lounaaksi pilttiruokaa. Päiväkotilapsille tarjotaan lakkopäivinä myös kevyttä välipalaa kuten myös koululaisille iltapäivätoiminnassa.

Lapset ja nuoret voivat ottaa halutessaan mukaan omia eväitä, mutta eivät makeisia eikä virvoitusjuomia.

Opetus ja hoito sekä kuljetukset järjestetään Forssassa normaalisti. Tiloja ei kuitenkaan siivota lakkopäivinä.

Jäähallit ja Urheilutalo Feeniks ovat maanantaina ja tiistaina kiinni. Viihdeuimala Vesihelmi on tarkoitus pitää auki normaalisti maanantaina klo 06–21 ja tiistaina klo 10–21.

– Siellä ei tehdä lakonalaista siivoustyötä, mutta huolehditaan siitä, että pesuhuoneen, saunan ja uimahallin lattiat ovat siinä kunnossa, ettei niistä ole vaaraa asiakkaille, sanoo Pynnönen.

Kirjastoauto ei liikennöi lakon aikana. Pääkirjasto on lakon aikana auki suppeammin: maanantaina klo 13–19 ja tiistaina klo 11–17.

Wahren-keskuksen, musiikkiopiston, kuvataidekoulun, Wahren-opistokirjaston ja museon palvelut toimivat normaalisti.

Työvalmennuskeskus Aktiiviin Loimijoen Kuntapalvelut toimittaa syötäväksi retkipäivän eväsruokaa.

Vuorokauden ympäri toimivien hoito- ja hoivalaitoksien palvelut hoituvat Forssassa, vaikka osa siivouksista voi jäädä tekemättä. Ryhmään kuuluvat Forssan sairaala, vanhusten palvelukeskukset Heikanrinne, Amerikka, Lupiini, Iltatuuli, Mäntyrinne ja kehitysvammaisten palvelukeskukset Niittyvilla, Lamminranta ja Teuvola.

Rimpikodossa ja Tyykihovin ruokalasta saa ruokaa. Myös päiväkeskus Helmiinan ja Päiväniityn ruokailu järjestetään lakkopäivinä. Henkilöstöravintolat Varimakkee ja Sahera ovat kuitenkin kiinni lakkopäivinä.

Loimijoen Kuntapalvelut ja Forssan kaupunki pahoittelevat lakon asiakkaille aiheuttamaa haittaa.

Someron osalta JHL ilmoitti aluksi, että lakko ei koske ruokapalvelua vaan ainoastaan siivousta, mutta muutti perjantaina päivällä kantaansa asiassa. Näin Someron kaupungille jäi muita kuntia vähemmän aikaa reagoida asiaan ja yrittää järjestää päiväkodeille ja kouluille syötävää maanantaina ja tiistaina.

JHL ei kuitenkaan valinnut lakon piiriin Tervapääskyn päiväkotia, joka saa ruokansa terveyskeskuksen keittiöstä.

Kaupunki ei maksa lakossa oleville palkkaa kyseisiltä päiviltä.

Koululaisille ja päivähoidon asiakkaille ilmoitetaan asiasta wilma-viestein ja tekstiviestitse. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic