Lounais-Häme Forssa

Forssalaismiestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja useista varkauksista - Mies on toinen Neste-huoltamon ryöstön epäillyistä

Useista varkauksista epäilty parikymppinen mies on toinen Sortohaankadun ryöstön epäillyistä. Mies jäi kiinni yleisöhavaintojen perusteella.
Poliisin mukaan poikkeuksellisen laajassa seksuaalirikossarjassa on uhreina 52 eri lasta. Kuva: JUSSI LEINONEN

Poliisi tutkii kahden ryöstön sekä usean varkausrikoksen sumaa, josta epäiltynä on noin 20-vuotias forssalaismies. Häntä epäillään osallisuudesta ainakin törkeään ryöstöön Forssassa sekä useisiin varkausrikoksiin Forssassa, Loimaalla, Urjalassa ja Viialassa.

Tutkinnassa olevista rikoksista ensimmäiset on tehty loppusyksyllä ja tuoreimmat alkuvuonna. Tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Marko Mäkisen mukaan mies on kuulusteluissa tunnustanut teot.

Ryöstön jälkeen karkuteillä useita päiviä

Varkauksien lisäksi noin 20-vuotias forssalaismies on epäiltynä Forssan Sortohaankadun Neste-huoltoasemalle tehdystä ryöstöstä. Poliisi epäilee hänen ryöstäneen huoltoaseman rikostoverinsa kanssa viime viikon maanantaina. Tekijät olivat naamioituneita.

Rikostoverin poliisi pidätti melko pian ryöstön jälkeen. Parikymppinen forssalainen pysytteli kuitenkin karkuteillä jokusia päiviä, kunnes jäi toisen ryöstön tutkinnan yhteydessä.

Kassanryöstäjät tallentuivat valvontakamerakuviin

Samaisen nuoren forssalaismiehen epäillään varastaneen 50-vuotiaan isänsä kanssa K-marketin kassan Viialassa viime viikon torstaina. Kaksikko oli tehnyt pieniä ostoksia kaupassa ja kun myyjä avasi kassan, toinen miehistä sieppasi rahat mukaansa. Kaksikko pakeni paikalta henkilöautolla. Saaliin arvo oli noin tuhat euroa.

Tekijät tallentuivat kaupan valvontakamerakuviin. Poliisi julkaisi kuvat ja pääsi kaksikon jäljille some-yhteisön vihjeiden avulla. Valkeakosken poliisi otti epäillyt kiinni. Kuulusteluissa poliisille alkoivat selvitä muut noin 20-vuotiaan forssalaismiehen tekemät rötökset.

Epäillyn isän ei epäillä olleen osallisena muissa kuin Viialassa tapahtuneessa ryöstössä.

Sortohaankadun ryöstössä käytettiin kuula-asetta

Sittemmin jutun tutkinta on siirretty Hämeen poliisilaitoksen rikostutkintayksikölle Hämeenlinnaan. Tutkinnanjohtaja Marko Mäkisen mukaan nuori forssalaismies on kuulusteluissa tehnyt selkoa rikoksista.

– Motiivina vaikuttaa olleen äkillinen rahan tarve. Tutkitut varkausrikokset ovat pääsääntöisesti rahan sieppausrikoksia, Mäkinen kuvailee tekojen luonnetta.

Mäkisen mukaan poliisilla on tässä vaiheessa hyvä kuva rikosvyyhdistä. Myös Neste-aseman ryöstön tutkinta on pitkällä. Poliisi on kertonut lisää yksityiskohtia muun muassa ryöstöaseesta.

– Ryöstössä käytettiin apuna kuula-asetta. Varsinainen ampuma-ase ei siis ole kyseessä, Mäkinen täsmentää.

Mäkisen mukaan epäilty on kuulustelujen jälkeen päästetty vapaalla jalalle odottamaan jatkotoimia. Rikosten esitutkinta on pitkällä ja siirtyy tutkinnan valmistuttua syyteharkintaan ja ennen pitkää käräjille.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic