Lounais-Häme

Forssalaispoliitikko myönsi kavalluksen

Forssalainen kaupunginvaltuutettu Raine Immonen (sd.) vastasi tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa syytteeseen törkeästä kavalluksesta.

Immonen on myöntänyt kavaltaneensa omalta ammattiosastoltaan yli 10 000 euroa vuosina 2015-2016.

Kavallus paljastui, kun Palvelualan ammattiliiton PAMin Forssan osaston taloudenhoitajana toiminut Immonen ilmiantoi itsensä osaston johdolle maaliskuussa 2016.

Hän on maksanut koko kavaltamansa summan takaisin, eikä ammattiosastolla ollut oikeudenkäynnissä mitään vaatimuksia.

Raine Immonen on ollut Forssassa SDP:n kaupunginvaltuutettuna kahden valtuustokauden ajan ja hän on ehdolla myös ensi sunnuntaina käytävissä kunnallisvaaleissa. Päättyvällä valtuustokaudella hän on toiminut myös Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtajana.

Immonen on jättänyt kaikki luottamustoimensa. Hän ei myöskään aio ottaa vastaan paikkaa Forssan seuraavassa kaupunginvaltuustossa, jos hänet sinne valittaisiin.

-Kyllä minun poliittinen urani päättyi tähän, hän vahvisti Forssan Lehdelle oikeudenkäynnin jälkeen.

Hän ei ilmoittanut rikosepäilystä puolueensa paikallisosastolle, koska hän arveli saavansa syyttämättäjättämispäätöksen.

-Velka oli kokonaisuudessaan maksettu takaisin ja vähän lapsekkaasti uskoin, että sieltä saattaisi tulla syyttämättäjättämispäätös. Mutta sitten tämä asia räjähti käsiin, Immonen kertoi käräjäoikeudessa.

Pitkään ammattiosastonsa taloudenhoitajana toiminut Immonen aloitti rahojen kavaltamisen keväällä 2015.

Hän teki vuoden kuluessa pankkikortilla 63 nostoa ammattiosaston tililtä. Hän pystyi salaamaan nostot, sillä hän oli ainoa osaston talousasioita aktiivisesti seurannut henkilö.

Oikeudessa hän kertoi nostaneensa rahoja pienissä erissä hyvin tiukan taloudellisen tilanteensa takia. Hän kertoi tarvinneensa mm. käyttörahaa valtuutettuna tekemillään virkamatkoilla.

Hän piti kirjaa kaikista nostoista ja aloitti takaisinmaksun jo ennen kuin hän ilmiantoi itsensä maaliskuussa 2016. Immonen jätti tehtävänsä ammattiosaston taloudenhoitajana samana päivänä.

Immonen kertoi sopineensa ammattiosaston johdon kanssa maksusuunnitelmasta ja hän suoritti viimeiset erät osastolle noin 1,5 kuukautta paljastumisensa jälkeen.

Syyttäjä vaatii Immoselle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä kavalluksesta. Puolustuksen mukaan hänelle riittäisi sakkorangaistus kavalluksesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa tämän viikon perjantaina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic