Lounais-Häme

Forssalaispoliitikolle ehdollista vankeutta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi forssalaisen kuntapolitiikassa vaikuttaneen Raine Immosen törkeästä kavalluksesta ehdolliseen 4,5 kuukauden vankeusrangaistukseen. Koetusaika päättyy 5.4.2019. Törkeän kavalluksen vähimmäisrangaistus on lain mukaan neljä kuukautta.
Immonen oli toimiessaan Palvelualojen ammattiliiton Forssan seudun osaston taloudenhoitajana nostanut itselleen yhdistyksen pankkikortilla yhdistyksen varoja pienin erin yhteensä 10580 euroa ja käyttänyt niitä elämiseensä. Hän on palauttanut viemänsä rahamäärän kokonaisuudessaan takaisin yhdistykselle.
Oikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon sen, että Immonen ja yhdistys ovat sopineet asian ja että Immonen on maksanut rahat takaisin ja pyrkinyt selvittämään asiaa. Oikeuden mukaan tekijän usko siihen, että kykenee myöhemmin korvaamaan tekemänsä anastuksen, ei poista vastuuta. Oikeus katsoi 4,5 kuukauden vankeuden riittäväksi ja oikeudenmukaiseksi seuraamukseksi. Koska vastaajaa ei ole aiemmin rikoksista rekisteröity, vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena.
Nostot tapahtuivat maaliskuusta 2015 maaliskuuhun 2016, jolloin Immonen ilmiantoi itsensä huomattuaan, ettei pysty maksamaan lainaamiaan rahoja heti takaisin. Loput palautukset hän suoritti lainanotolla huhti-toukokuussa 2016.
Rikosilmoituksen olivat tehneet osaston puheenjohtaja sihteeri.
Raine Immonen (sd.) on jättänyt luottamustoimensa. Hän on ehdolla näissä kuntavaaleissa, mutta on ilmoittanut poliittisen uransa päättyvän tähän tuomioon.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic