Lounais-Häme

Forssalaisrakennukselle myönnettiin tukirahaa

Hämeen ely-keskus on myöntänyt 3 900 euron avustuksen forssalaiselle Pirkko Lahnalammille 1920-luvun alussa rakennetun asuinrakennuksen ulkoverhouksen korjaukseen.

Avustus on yksi Hämeen ely-keskuksen jakamista rakennusperinnön hoitoavustuksista, joita jaettiin Kanta-Hämeeseen kahdelle hakijalle yhteensä 9 400 euroa ja Päijät-Hämeeseen neljälle hakijalle 20 600 euroa.

Avustussummat vaihtelivat 3 000 eurosta 8 000 euroon.

Toinen Kanta-Hämeen avustuskohde on Hämeenlinnassa sijaitseva Asunto oy Hämeenlinnan Poltinaho 27, joka on vanha kasarmirakennus, nykyinen yhdeksän asunnon kerrostalo.

-Forssan avustuskohde sijaitsee Käsityöläiskadulla, ja sen ympäristössä on muuta kulttuurihistoriallisesti merkittävää ympäristöä. Sijainti vaikutti avustuksen myöntämisessä, suunnittelija Pirjo Nordenswan Hämeen ely-keskuksesta kertoo.

Avustuksen saaneen kohteen läheisyydessä sijaitsevat muun muassa Forssan työväentalo, Hotelli Maakunta ja Antin Konditoria.

Rakennusperinnön hoitoavustusta voidaan myöntää rakennuksen omistajalle korjauksiin, joilla edistetään rakennuksen kulttuurihistoriallisten arvojen säilymistä. Tällaisia ovat esimerkiksi katon, ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden, ovien tai tulisijojen korjaustyöt, pihapiirin tai muun välittömän ympäristön kunnostaminen.

Avustuksia haettiin vuoden 2018 hakukierroksella Hämeen ely-keskuksesta yhteensä 169 443 euroa. Hakemuksia tuli Kanta-Hämeen alueelta viisi ja Päijät-Hämeestä kymmenen.

Hämeen ely-keskus asetti rakennusperinnön hoitoavustushakemuksia käsitellessään etusijalle kohteet, joiden korjaussuunnitelma on selkeästi avustuksen tavoitteita tukeva. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic