Lounais-Häme

Forssalaista voimaa - sarjanousija FJK aikoo yllättää Kolmosessa

Nousijajoukkue FJK aloittaa Kolmosen ensi viikolla kotipelillä Tampereen Peli-Tovereita vastaan Kuhalan tekonurmella. Tahti jatkuu tiukkana, sillä seuraavalla viikolla joukkue kohtaa vieraissa Ilveksen kakkosjoukkueen ja pian vapun jälkeen Regions’ cupissa PoPan Porista.

– Hyvältä tuntuu. Innolla lähdetään uuteen kauteen ja uuteen sarjaan, ilmoittaa FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti.

Murtolahden mukaan joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut kohtalaisen hyvin.

-Kaikin puolin ok-harjoittelukausi. Aina tietysti asiat pystyisi tekemään tehokkaammin, jos joukkue olisi ollut ehjempi, mutta ihan hyvin on mennyt, Murtolahti muotoilee.

Joukkueen peli on kaukana valmiista, mutta eipä se muillakaan sarjan joukkueilla sitä ole huhtikuun puolella.

-Tuloksellisesti harjoituspelit jättivät toivomisen varaa, mutta pelillisesti tekeminen on ollut aika hyvää. Vielä emme ole kuitenkaan saaneet ehjää 90-minuuttista alle, se jää sarjaan, Murtolahti sanoo.

 

FJK:lla on Murtolahden mukaan koossa nuori, nopea ja nälkäinen joukkue.

-Taitoakin löytyy. Kuinka paljon tälle tasolle, sen sarja näyttää, Murtolahti sanoo.

FJK:lta lähti riveistään kokemusta ja ennen kaikkea tehoa, kun riveistä poistuivat Jere Rauhansalo, Ivo Dankov ja Jarno Kemppainen. Kärkeen ei onnistuttu tekemään kaivattua täsmähankintaa, mutta tehoja pitäisi riittää omasta takaa.

Kokenut Jarno Hankaniemi on yksi vaihtoehto kärkeen, ja hän näyttikin tehojaan harjoituspeleissä. Myös nuori Sakari Suontausta pääsee tekemään tuhojaan vastustajan maalille.

Keskikenttä joukkueessa on vahva, eikä puolustuksenkaan pitäisi pettää. Tärkeää roolia näyttää viimeiseksi lukoksi saatu Roope Vainio maalilla.

– Ennen kaikkea olemme yhtenäinen joukkue. Joukkue koostuu pääosin oman kylän, tai siis kaupungin pojista.

 

FJK:ssa on muutama kokenut pelaaja, mutta pääosin joukkue on nuori, keski-iältään hitusen yli 20 vuotta. Murtolahti näkee nuoruuden enemmän plussana kuin miinuksena. Kokemattomuuden vastapainoksi joukkue on innokas, nopea ja hyväkuntoinen.

-Voihan sen nähdä niin, että kokemuksesta on tiukoissa peleissä hyötyä. Minusta nuoruudesta on meille etua enemmän kuin haittaa prosenttilukemin 70–30, Murtolahti toteaa.

Nousijajoukkueen FJK:n minitavoite on sarjapaikan säilyttäminen, mutta joukkue tähyää ylemmäs, kärkikahinoihin asti. Murtolahti veikkaa sarjasta tasaista, heittopusseja ei pitäisi joukossa olla.

-Paperilla Valkeakosken Pallo-Sepot on suosikki, se on tehnyt liiga- ja divaritason hankintoja. Pallo-Seppojen jälkeen onkin tasaista, monta joukkuetta on samalla viivalla. FL

 

Leveyttä riittää, mutta onko terävyyttä?
FJK pelaajisto: Asadullah Al-Zeyadi (puolustus), Janne Eerikäinen (keskikenttä), Atte Ekholm (keskikenttä/hyökkäys), Jarno Hankaniemi (puolustus/hyökkäys), Tomi Heinämaa (puolustus), Esapekka Jaakkola (keskikenttä), Juuso Jämsä (puolustus), Mikko Kaase (keskikenttä), Santeri Ketola (keskikenttä), Manu Kuisma (keskikenttä), Topi Kuisma (keskikenttä), Matias Kujala (keskikenttä), Konsta Laajalehto (puolustus), Juuso Laajalehto (puolustus), Iiro Lintula (keskikenttä), Matias Mero (hyökkäys), Miika Murtolahti (puolustus), Niko Rikkilä (maalivahti), Kuisma Ryödi (puolustus), Niklas Rättö (puolustus), Sakari Suontausta (hyökkäys), Roope Vainio (maalivahti).Valmennus: Miika Murolahti, Jani Ketola.FJK neuvottelee vielä 1–3 pelaajan saamiseksi joukkueeseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti