Lounais-Häme Forssa

Forssalaisyrityksessä opiskellaan oppisopimuksella yrittäjiä myöden – koulutusmuoto kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta

Forssan seudulla oppisopimuksella opiskelee vuosittain 450–600 henkilöä. Määrää halutaan kasvattaa. Viime vuonna joka kolmas seudun oppisopimuksella työskentelevistä oli yrittäjä.
Suomen Käsityöteollisuuden oy:ssä oppisopimuskoulutus on ollut selvää alusta asti. Taneli Poranen käy teknisen suunnittelun tutkintoa, Mari Pietilä merkonomitutkintoa, Taru Salonen lähiesimiestyön tutkintoa ja Katriina Poranen käsityömestarin erikoisammattitutkintoa.

Tällä viikolla Suomessa vietetään oppisopimusviikkoa. Forssalaisella Suomen Käsityöteollisuuden oy:llä on tällä hetkellä seitsemän työntekijää, joista peräti kuusi opiskelee oppisopimuksella työn ohessa.

Yrittäjäpariskunnasta Taneli Poranen suorittaa itse työn ohessa teknisen suunnittelun tutkintoa ja Taru Salonen lähiesimiestyön tutkintoa. Sen lisäksi toinenkin yrityksen työntekijä suorittaa teknisen suunnittelun tutkintoa, yksi työntekijä merkonomin tutkintoa ja kaksi käsityömestarin erikoisammattitutkintoa.

Yritys valmistaa käsityönä erilaisia nahkaesineitä. Poranen ja Salonen ovat itse ehdottaneet työntekijöilleen oppisopimuskoulutusta, ja koulutuksen antaminen on kirjattu myös yrityksen strategiaan.

Vuoden alussa kolmen pienemmän yrityksen yhdistymisestä syntynyt Suomen Käsityöteollisuuden oy kasvaa koko ajan ja tarvitsee lisää osaavia työntekijöitä.

– Tämä on niin oma alansa, ettei suoraa koulutusta ole. Vaikka ammattitaitoisia tekijöitä löytyisikin, työhön valmistuu parhaiten tekemällä, Poranen sanoo.

– Mielestämme on järkevää yhdenmukaistaa osaamista satsaamalla kouluttamiseen.

Forssan ammatti-instituutin koulutusasiantuntija ja controller Vesa Talikka kertoo, että joka vuosi Forssan seudulla oppisopimuksella opiskelee yhteensä noin 450–600 henkilöä.

Seudun oppisopimuksella käyvistä peräti joka kolmas oli viime vuonna Salosen ja Porasen tapaan yrittäjiä.

– Oikeastaan oppisopimus on lähes ainoa tapa yrittäjälle suorittaa toisen asteen ammatillisia opintoja yhteiskunnan tukemana, Talikka perustelee.

Koko Suomessa oppisopimuskoulutuksen kautta valmistui vuonna 2004 vajaat 8000 henkilöä, kun viime vuonna luku oli jo lähes 14 000. Suunta on yhä ylöspäin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus ovat nostaneet työpaikoilla oppimisen merkitystä muun muassa ammatillisen koulutuksen reformin myötä.

– Rahoituskin johdatellee siihen suuntaan, että oppisopimuskoulutuksen merkitys kasvaa, Talikka kertoo.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on yksi 47 suomalaisesta oppilaitoksesta, jolla on laajennettu oppisopimuslupa.

– Se tarkoittaa sitä, että voimme ostaa koulutuksen myös muilta oppilaitoksilta. Esimerkiksi Suomen Käsityöteollisuuden oy:n käsityömestarin erikoisammattitutkintoa käyville ostamme koulutuksen Raision seudun koulutuskuntayhtymältä, Talikka kertoo.

Vesa Talikka kertoo, että seudulla uutena aloittavista oppisopimusopiskelijoista 85 prosenttia jää yritykseen töihin koulutuksen jälkeen.

Talikka toteaa, että oppisopimuskoulutus vaatii paljon myös yritykseltä.

– Niinä päivinä, kun opiskelija opiskelee teoriaa, ei työpanosta yrityksessä saada. Perehdytys ja kouluttaminen työssä ovat myös tärkeää. Yritys saa tietysti pienen koulutuskorvauksen, mutta se on lähinnä symbolinen, kun puhutaan muutamasta kympistä kuukaudessa, Talikka sanoo.

Poranen ja Salonen kertovat, että heidän yrityksessään teoriapuolen hoitaminen ei vaadi erikoisjärjestelyjä täydestä tilauskirjasta huolimatta.

– Esimerkiksi merkonomikoulutusta käyvällä Marilla (Pietilä) koulutus on aina etusijalla, eli hän vain ilmoittaa, milloin on teoriapäivä. Taneli taas osoittaa koulutuksen näytöillä. Itselläni taas kiireessä koulupäivät tuntuvat hyvältäkin, Salonen sanoo. FL

Taustalla aina työsopimus

Valtakunnallisesti järjestettävä oppisopimusviikko on käynnissä tämän viikon loppuun asti.

Oppisopimusviikko on osa samaan aikaan vietettävää European Vocational Skills Weekiä.

Viikon tavoite on jakaa tietoa oppisopimusopiskelun sekä työpaikalla oppimisen mahdollisuuksista.

Oppisopimuksessa opiskelijalla täytyy olla työnantajan kanssa solmittu työsopimus.

Oppisopimuksena voi suorittaa kokonaisia tutkintoja, tutkinnon osia tai pienempiä opintokokonaisuuksia.

Opiskelija tekee työtä työ- ja virkasuhteen ehdoilla ja saa työstä palkkaa.

Työpaikalla opiskelijaa ohjaavat työpaikan nimeämät ohjaajat.

Myös esimerkiksi palkallisesta kesätyöstä voidaan laatia oppisopimuskoulutus, jolloin työt voidaan liittää osaksi opintokokonaisuutta.

Ammatillisen reformin myötä oppisopimus on kaikkien oppilaitosten palveluvalikoimassa, eli se on yritysten käytössä paikasta riippumatta.

Oppisopimuksen rinnalle on tuotu koulutussopimus, joka ei perustu työsuhteeseen.

Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa, eikä saa palkkaa tai muuta vastiketta.

Oppisopimus ja koulutussopimus eivät sulje toisiaan pois, vaan opiskelija voi hankkia osaamista molemmilla tavoilla.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic