Lounais-Häme

Forssalaisyritys Kanta-Hämeen kakkonen

Kauppalehteen kuuluva analyysiyksikkö Balance Consulting on nostanut elementtilevyjen tuotantoon keskittyvän Suomen Kerroslevy oy:n koko Suomen 80. parhaaksi yritykseksi. Listalla on yhteensä noin 10000 yritystä.

Kanta-Hämeen alueella Suomen Kerroslevyä paremmat pisteet saa vain yksi yritys.

 

Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 1,86 miljoonaa euroa ja nettotulos peräti 440000 euroa.

Suomen Kerroslevy oy:n yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimivan Petri Heinosen mukaan yrityksen liikevaihto on kasvanut nyt seitsemän vuotta putkeen. Sitä edelsi lamavuosi 2009, jolloin yrityksen liikevaihdosta tippui 25 prosenttia kerralla. Silloinkin yritys tosin pääsi tuloksessaan plussalle.

-En muista, oliko tuloksemme vuonna 2004 tai 2005 miinuksella, lähellä se silloin oli. Sen jälkeen olemme aina olleet plussalla, vuodesta 2003 yritystä luotsannut Heinonen muistelee.

 

Vuonna 2009 Suomen Kerroslevy painoi hommia välillä vain kolmella henkilöllä, nyt yritys työllistää Heinosen lisäksi viisi henkilöä. Syksyllä Heinonen palkkaa riveihin todennäköisesti yhden lisää.

-Meillä on hyvin tehokas tiimi töissä. Työporukkamme on osaava, ja runkohenkilöt ovat olleet mukana jo pitkään, Heinonen pohtii syitä hyvälle menestykselle Kauppalehden listauksessa

-Listan sija on aika imartelevaa. Arjessa löytyy aina jotain pientä, mihin en ole tyytyväinen, jos esimerkiksi jonkin levyn kokoaminen kestää ajateltua kauemmin. Mutta ehkä sellainen itsekriittisyys ja jatkuva kehittyminen ovat yksi osatekijä menestyksessä. Ei saa jäädä paikoilleen, Heinonen sanoo.

 

Yritys ei ole voitollisista vuosista huolimatta tehnyt viime vuosina merkittäviä investointeja.

-Olemme lähinnä jalostaneet nykyisiä toimitilojamme. Pientä kekseliäisyyttä se on vaatinut, Heinonen kertoo.

Yrityksen juuret ovat Sip-Levy oy:ssä, joka meni konkurssiin 1980-luvulla. Jo niistä vuosista Suomen Kerroslevy on toiminut samoissa tiloissa Forssan Perkiöntiellä.

-Halli on rakennettu alun perinkin yrityksemme tarpeisiin, ja se palvelee edelleen hyvin.

-Aina sitä haaveilee, että olisi lisää tilaa, mutta luulen, että samalla tavalla uudetkin tilat täyttyisivät nopeasti ja tuntuisivat ahtailta, Heinonen hymähtää.

Suomen Kerroslevyn tiloissa pitää olla aina tietty peruslämpö, jonka ylläpidosta syntyy talvella merkittävä kuluerä. Jos tiloja kasvatettaisiin, nousisivat menotkin huomattavasti.

-Meillä on tällä hetkellä hyvin pienet kiinteät kulut verrattuna kilpailijoihimme, mikä on selvä etu, Heinonen sanoo.

 

Yhtenä listan pisteytyksen osa-alueena on vakavaraisuus. Suomen Kerroslevy oy:n kohdalla se on 84,6 prosenttia. Taustalla on kiinteistölaina, jonka takaisinmaksuaika on aikoinaan jo kauan ennen Heinosta sovittu pitkäksi ja korko alle puoleen prosenttiin vuositasolla.

-Pääsisimme omavaraisuudessa sataan prosenttiin milloin vain. Olemme kuitenkin sijoittaneet rahoja mieluummin osakkeisiin, ja ne ovat tuottaneet voittoa kuutta tai seitsemää prosenttia, Heinonen kertoo.

-Tämä on kirjanpitäjämmekin mielestä ollut järkevä ratkaisu. FL

 

Kauppalehden Menestyjäyritykset
Kauppalehteen kuuluva analyysiyksikkö Balance Consulting analysoi vuosittain suomalaisten yritysten menestystä.Luokituksessa yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään kuuden eri osa-alueen mukaan.Osa-alueet ovat kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, omavaraisuus ja riskinsietokyky.Luokituksessa käytetyt tunnusluvut on pyritty valitsemaan mahdollisimman toimialariippumattomasti. Eri alojen yritykset ovat listalla sekaisin keskenään.Uusin lista perustuu Kaupparekisteristä saatuihin 01/2016 – 07/2017 tilinpäätöstietoihin.Suomen Kerroslevy oy on listalla forssalaisyrityksistä paras. Se saa täydet viisi tähteä ja pisteitä 91/100.Kanta-Hämeen alueella Suomen Kerroslevy sijoittuu toiseksi. Edellä on vain Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja oy, jonka kotipaikaksi on merkitty Janakkala, vaikka Kyrö ei enää asukaan paikkakunnalla.Koko maan mittapuulla Suomen Kerroslevy oy on sijalla 80.Seuraavaksi paras yritys, jonka kotipaikaksi on merkitty Forssa, löytyy listan sijalta 795.Yhteensä listalla on yrityksiä 9879 kappaletta.Lähde: Kauppalehti.fi

Uusimmat

Fingerpori

comic