Lounais-Häme Forssa

Forssalle kaavoitustyöryhmä tukemaan kaavoittajan työtä

Forssassa on parhaillaan käynnissä esimerkiksi Korkeavaha II C -asemakaavoitus. Kaavassa Saarenlantien eteläpuolelle on suunniteltu omakotitontteja.

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan asettavan kaavoitustyöryhmän tukemaan kaavoittajan työtä ja nimesi työryhmän jäseniksi neljä luottamushenkilöä. Jäseniksi nimettiin Jouko Haonperä (kok.), Arto Heino (kesk.), Ilkka Joenpalo (sd.) ja Antero Koskenoja (vas.). Viranhaltijoina työryhmässä ovat ainakin kaupunginjohtaja, kaupunginarkkitehti ja tekninen johtaja.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toteaa, että kaupunginhallitus ohjaa kaavoitusta.

– Ohjaavassa työryhmässä on sellainen ajatus, että jo siinä vaiheessa, kun kaavoituksia tulee vireille, kaupunginhallituksen alainen kaavoitustyöryhmä katsoisi kaupungin näkökulmasta pitkälläkin tähtäimellä, mitä kaupunki tavoittelee ja mitkä ovat ylätason tavoitteet kaavoitukselle.

Työryhmän tarkoituksena on hyödyttää kaavoituksen ideointia, suunnittelua ja muuta valmistelua sekä kaavoituksen tulosten arviointia ja muuta täytäntöönpanoa.

Kaupungilla, jolla on alueellaan kaavoitusmonopoli, on miltei koko ajan meneillään tai tulossa vireille kaavoitusta ja muuta maankäyttöä koskevia hankkeita. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic