Lounais-Häme

Forssalta vaatimuksia hykylle

 

Forssan kaupunginhallitus toppuuttelee Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kiirettä viedä seudun sote-palvelujen ulkoistamisesitys seudun kuntien valtuustojen käsittelyyn. Forssa edellyttää kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen esityksen mukaisesti, että hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen valmistelee yksityistämisesityksen niin, että se on käsiteltävissä kunnissa yhdessä valtuustokäsittelyssä. Lisäksi hykyltä edellytetään, että se käy ennen peruskunnille tehtävää esitystä asiasta tarvittavat neuvottelut Hämeen liiton maakunnan, Oma Hämeen ja tarvittavien muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Forssan kaupunginhallitus päätti myös asiaa käsiteltävän kunnissa vasta kun edellä mainitut kohdat ovat täyttyneet ja sosiaali- ja terveysministeriö on käsitellyt hyvinvointikuntayhtymän esityksen poikkeuksen myöntämisestä päivystysasetukseen, elleivät kunnat tältä osin perustellusta syystä toisin päätä.

Kesäniemi on jo aiemmin julkisuudessa rauhoitellut tilannetta ja perustellut näkemystään sillä, että kunnissa tarvitaan kaikki mahdollinen tieto päätöksenteon tueksi. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic