Lounais-Häme Forssa

Forssalta vesienhoitotyöhön 20000 euroa – Tavoitteena ravinne- ja kiintoainekuormituksen vähentäminen ja tulvien hillintä

Loimijoen kunnon parantamiseen kaupungilta 20 000 euroa.
Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry koordinoi Loimijoen vesistöalueen vesienhoitotyön edistämistä. Kuva: Tapio Tuomela
Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry koordinoi Loimijoen vesistöalueen vesienhoitotyön edistämistä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunki osallistuu kaupunginhallituksen päätöksellä Loimijoen vesienhoitotyöhön vuosina 2021–2024 ja maksaa sen rahoituksesta 20 000 euroa.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry on koordinoinut Loimijoen vesistöalueen vesienhoitotyön edistämistä vuodesta 2018 alkaen. Työtä on tehty kuntien sekä Hämeen ja Varsinais-Suomen Ely-keskusten edustajien muodostaman Loru-ryhmän ohjauksessa.

Kohti kestävämpää maankäyttöä

Reilun kahden vuoden aikana työlle on saatu luotua pohja ja työkalut työn jatkamiseksi tulevalla toimintakaudella.

Valmistelussa on useita hankkeita niin alueellisiin, kansallisiin kuin EU:n Life-rahoitusohjelmaankin. Toimintasuunnitelma tähtää vesistöjen ravinne- ja kiintoainekuormituksen vähentämiseen ja tulvien hillitsemiseen.

Toimien on tarkoitus lisätä ruoantuotannon satovarmuutta muuttuvassa ilmastossa, ohjata kohti entistä kestävämpää ja monimuotoisempaa maankäyttöä sekä luoda mahdollisuuksia virkistyskäytön, matkailun ja kylien elinvoiman kehittämiselle.

Tavoitteena saada hankerahoja

Forssan lisäksi hankkeeseen on tavoite saada mukaan Huittinen, Loimaa, Humppila, Jokioinen, Punkalaidun, Tammela ja Ypäjä. Neljän vuoden aikana mukana olijoiden maksuosuudet olisivat yhteensä 79 200 euroa.

Kokemäenjoen vesistönsuojeluyhdistys ry:n osuus olisi 30 000 euroa. Lisäksi tavoitteena on saada hankerahoja.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic