Lounais-Häme Forssa

Forssan ammatti-instituutista valmistui kevään aikana yli 300 ammattilaista - Katso ryhmäkuvat työelämän toivoista

Urheilutalo Feeniksissä juhlittiin perjantaina yli 300 ammattiin valmistunutta.
Forssalainen Elli Jaakkola, humppilalainen Johannes Leinonen ja urjalalainen Elli Ahola painoivat tänä keväänä päähänsä lähihoitajan lakin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssalainen Elli Jaakkola, humppilalainen Johannes Leinonen ja urjalalainen Elli Ahola painoivat tänä keväänä päähänsä lähihoitajan lakin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urheilutalo Feeniksissä on jännittynyt tunnelma. Musiikki kajahtaa ilmoille ja perjantai-illan päätähdet, ammattiin valmistuneet, marssivat sisään. Kevätlukukauden aikana 304 Forssan ammatti-instituutin opiskelijaa sai päätökseensä ammatillisen perustutkinnon. Heidän joukkoonsa kuuluvat myös lähihoitajiksi valmistuneet Elli Jaakkola, Elli Ahola ja Johannes Leinonen.

– Valmistuminen tuntuu hienolta. Opiskeluvuosien parhain muisto on ehdottomasti luokkamme ryhmähenki. Sitä tulee varmasti ikävä nyt, kun ammatti-instituutti jää taakse, nuoret toteavat. …

Tuoreilla lähihoitajilla on tulevaisuuden osalta selvät suunnitelmat. Leinosta odottaa armeijan vihreisiin astuminen ja Aholan tarkoituksena on syksyllä saada oman alansa töitä Forssan seudulta. Jaakkola on jo puolestaan aloittanut työuransa luomisen kehitysvammaisten ohjaajana työpaikassa, johon hän työllistyi jo opiskeluaikana.

Lähihoitajan uravalinta oli kolmikolle selvä jo ennen varsinaisten opintojen alkua. Heidän mielestään alasta tekee kiinnostavan ihmisten auttaminen ja kohtaaminen. Opintojen monimuotoisuudesta vastavalmistuneet löytävät niin hyviä kuin huonojakin puolia.

– Opinnot etenevät nopealla tahdilla ja niiden digitaalisuus on lisääntynyt. Etäopinnot tarjoavat joustavuutta, mutta niihin tulisi panostettua enemmän, jos niitä joutuisi tekemään koulunpenkillä, Jaakkola ja Leinonen pohtivat.

Valmistuneet eivät mahtuneet yhteen ryhmäkuvaan. Tässä ensimmäinen osa…

 

 

 

 

Valmistujaisissa pidetyissä puheissa korostui ammatillisen koulutuksen saaneiden merkitys suomalaisen yhteiskunnan rakentajina. Lisäksi puhujat kannustivat vastavalmistunutta joukkoa kehittämään itseään jatkossakin. Juhlapuheen pitänyt Ypäjän kunnanjohtaja Riikka Riihimäki muistutti uusia ammattilaisia puheessaan siitä, miten elämä kuljettaa hienoihin tehtäviin ja upeille näköalapaikoille, kunhan aika on tarpeeksi kypsä. Hän käytti esimerkkinään omaa opintopolkuaan.

– Ammattiin valmistuminen on yksi elämän suurimpia asioita. Se on kulmakivi, jonka kanssa rakennetaan omaa elämää ja Suomen tulevaisuutta. Ole ylpeä omasta osaamisestasi, ole valmis päivittämään osaamistasi, sekä tarvittaessa kouluttautumaan uudelleen. Ole avoin ja rohkea, Riihimäki kannusti.

…ja ryhmäkuva kaksi. Onnea kaikille valmistuneille. Seutumme työelämä saa teistä hienoja osaajia.
FAI Valmistumisjuhla
toimittaja: Lotta Saarenmaa

Ammatti-instituutin äidinkielen opettaja ja tilaisuuden juontaja Anu Kaseva korosti onnittelupuheessaan sitä, miten lukuvuosien aikana jokainen opiskelija on päässyt tekemään ja opettelemaan oikeita, konkreettisia asioita oikeille asiakkaiden parissa.

Valmistuneen opiskelijan puheen piti lähihoitajaksi valmistunut Taru-Karita Ylinen. Hän muisteli puheessaan sitä, kuinka tieto opiskelupaikasta oli myöhästynyt postin hitauden vuoksi ja pelko unelmien opiskelupaikan saamatta jäämisestä oli pelottanut. Ylinen myös muistutti vertaisiaan siitä, että koulutuksen myötä maailma on heille avoin.

Forssan ammatti-instituutissa tulevaan syyslukukauteen suunnataan luottavaisin mielin. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän toimitusjohtaja ja rehtori Maaria Silviuksen mukaan ammatillisen koulutuksen koulutusreformin aiheuttamat muutokset ovat takanapäin. Hän katsoo, että Forssassa uusien käytänteiden käyttöönotto on onnistunut hyvin.

– Opiskelijapalautteemme on ollut hyvää, sillä asteikoilla 1-5 sen keskiarvo oli 4,13. Olemme onnistuneet tarjoamaa riittävästi lähiopetusta ja palkanneet myös lisää ohjaajia, rehtori summaa.

 

Katso ryhmäkuvatvalmistuneista osoitteessa www.forssanlehti.fi

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat