Lounais-Häme Forssa

Forssan ammatti-instituutista valmistuneita juhlitaan livelähetyksessä – Arvokas ohjelma taltioidaan Jokioisilla

Ministeri Sirkka-Liisan Anttilan juhlapuhetta voi kuunnella kotisohvalta.
Forssan ammatti-instituutin valmistujaisjuhlaa on perinteisesti vietetty Urheilutalo Feeniksissä. Tänä keväänä juhlat taltioidaan live-lähetyksenä Paanan koulusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan ammatti-instituutin valmistujaisjuhlaa on perinteisesti vietetty Urheilutalo Feeniksissä. Tänä keväänä juhlat taltioidaan live-lähetyksenä Paanan koulusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan ammatti-instituutti järjestää kevään aikana valmistuneille opiskelijoille juhlat livelähetyksessä. Juhla lähetetään suorana ammatti-instituutin Facebook-sivuilla ja Youtube-kanavalla 28. toukokuuta klo 18.

– Se on täsmälleen sama kellonlyömä, kun juhlan olisi alun perin pitänyt alkaa Feeniksissä. Järjestelyt ovat nyt vaan erilaiset, rehtori Maaria Silvius kertoo.

Hän sanoo oppilaitoksen haluavan osoittaa arvostusta valmistuville. Siksi juhlallisuuksista ei täysin luovuta, vaikka opiskelijat ja heidän läheisensä eivät saakaan kokoontua yhteen.

– Toivon, että juhlatunnelmaan päästäisiin silti edes jotenkin kotisohvalla. Tallenne jää YouTubeen myös myöhemmin katsottavaksi.

Lähetys tulee Jokioisilta

Livelähetys mukailee aiempien vuosien juhlia. Ohjelmassa on muun muassa ministeri Sirkka-Liisa Anttilan juhlapuhe, valmistuneen Sara Mäen puhe sekä musiikkia ja kuvamuistoja opiskeluvuosilta.

Yhteen ääneen lausuttua lähihoitajalupausta ei tällä kertaa kuulla, eivätkä valmistuneet pääse vuorollaan noutamaan todistusta ja ruusua.

Lähetyksen teknistä toteutusta vielä suunnitellaan, mutta Silvius arvelee, että valmistuneiden nimet voisivat juosta esimerkiksi lähetysikkunan alareunassa.

Juhla kuvataan Jokioisilla Paanan koulussa, jossa on kevään aikana taltioitu myös artistien OlkkariLive-lähetyksiä.

– Siellä on tarvittava tekniikka valmiina, Silvius kiittelee.

Syksyksi suunnitteilla alumnijuhla

Forssan ammatti-instituutista valmistuu tänä keväänä noin 200 opiskelijaa. Määrä on hieman tavanomaista pienempi, mutta se ei Silviuksen mukaan johdu poikkeusajasta.

– Meiltä on valmistuttu edelleen hyvin. Ainoastaan ravintola-alalla on viivettä, koska näyttöjä ei ole päässyt tekemään työpaikoilla. Jonkin verran korvaavia näyttöjä on järjestetty.

Ammatti-instituutin suunnitelmissa on järjestää syksyllä myös alumnijuhla, jonne kutsutaan kaikki tänä vuonna valmistuneet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic