Lounais-Häme Forssa

Forssan Ase ja Retkeily sai uudet omistajat: Tulevaisuudensuunnitelmissa valikoiman laajentaminen ja tapahtumien järjestämistä

Forssan Ase ja Retkeily sai uudet omistajat. Vuosikymmenten aikana eräbisnes ei ole juurikaan muuttunut.
Yrittäjät vaihtuivat Forssan Ase ja Retkeilyn myyntitiskin takana. Uudet yrittäjät Henrik Tiainen (vas.) ja Nikolas Taalikka ovat kiitollisia saadessaan jatkaa pitkän linjan yrittäjien Sauli (takana) ja Taina Oksan työtä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yrittäjät vaihtuivat Forssan Ase ja Retkeilyn myyntitiskin takana. Uudet yrittäjät Henrik Tiainen (vas.) ja Nikolas Taalikka ovat kiitollisia saadessaan jatkaa pitkän linjan yrittäjien Sauli (takana) ja Taina Oksan työtä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vuodenvaihteessa Sauli ja Taina Oksa pohtivat, miltä haluaisivat oman tulevaisuutensa näyttävän. Takana oli 28 vuotta menestyvän Forssan Ase ja Retkeily -yrityksen ruorissa. Yrittäjävuosien aikana vapaa-aika oli ollut vähäistä ja lapsenlapset kaipasivat isovanhempien seuraa. Pohdintojen tuloksena syntyi suuri päätös. Kesään mennessä eräyritykselle olisi saatava jatkaja ja Oksat viettäisivät kunnollisen kesäloman.

Oksat ovat toimineet yrittäjinä vuodesta 1988. Lähes 30 vuoden aikana eräbisneksessä ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Verkkokauppojen yleistyminen on näkynyt kuitenkin myös Ase ja Retkeilyn arjessa. Oksat perustivat viisi vuotta sitten oman nettikaupan liikkeen rinnalle.

– Nettikauppa on laajentanut asiakaskuntaa. Yksi vuosien aikana tapahtunut muutos on se, että yhä useammat nuoret naiset harrastavat metsästystä. Myös lupamenettelyissä tapahtumat muutokset heijastuvat väistämättä metsästysliikkeen tiskille, Sauli Oksa pohtii.

Uudet yrittäjät aloittivat yrityksen johdossa viime viikon keskiviikkona. Vaikka nimet kirjoitettiin kauppakirjoihin jo toukokuussa, pitkän linjan yrittäjät eivät ole vielä kunnolla sisäistäneet suurta elämänmuutosta.

– Uusi arki vaatii totuttelua. Nyt tuntuu vain siltä, että olemme lomalla, yrittäjäpariskunta naurahtaa.

Ase ja Retkeilyn uusi nokkamies Nikolas Taalikka kuuli huhuja Oksien myyntisuunnitelmista tammikuussa. 24-vuotias nuorimies marssi saman tien Ase ja Retkeilyn ovesta sisään kysymään asiaa. Myyntiaikeiden vahvistuttua Taalikka alkoi etsiä yrityskumppaneita, jotka olisivat kiinnostuneita yhteisyrittäjyydestä. Muutaman mutkan kautta löytyi nykyinen yrityskumppani Henrik Tiainen. Heidän lisäkseen osakeyhtiöön kuuluu kaksi muuta osakasta.

– Innostuin heti, kun kuulin, että hyvämaineinen ja tuttu eräliike on myynnissä. Tietenkin yrittämiseen liittyvät riskit mietityttivät ensin. Totesin kuitenkin, ettei tällaista tilaisuutta tule toista, Taalikka perustelee

Tiaisella on kokemusta yrittäjyydestä koneohjausjärjestelmien ja teollisuuden alihankinnan parista. Molemmat uusista omistajista harrastavat metsästystä vapaa-ajallaan. Tiainen on ollut eränkävijä jo 90-luvulta alkaen. Harrastuksen ja työn yhdistäminen on yrittäjäparivaljakon mukaan kaksipiippuinen asia, sillä he työskentelevät liikkeessä kokopäiväisesti.

– Tiskin takana kuulee varmasti paljon metsästystarinoita ja erilaisia kokemuksia, jotka innostavat kokeilemaan uusia asioita. Toisaalta hieman jännittää, jaksaako työpäivän jälkeen enää lähteä metsälle, Tiainen pohtii.

Suuria muutoksia yrityksen arjessa ei ole näköpiirissä. Yrittäjäkaksikon suunnitelmissa on valikoiman laajentaminen ja erilaisten tapahtumien järjestäminen. Loimaalaisyrittäjien mukaan Ase ja Retkeily palvelee tulevaisuudessakin Forssan seudun eränkävijöitä tutulla paikallaan.

– Olemme kiitollisia siitä, että saamme jatkaa aseliikkeen pitkää perinnettä. Haluamme tuoda kuitenkin oman kädenjälkemme sen toimintaan ja luoda uutta intoa yrityksen arkeen, he toteavat. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic