Lounais-Häme

Forssan asukkaat ovat valittaneet vesijohtoveden epäpuhtauksista - vesihuoltoliikelaitoksen tiedossa ei ole laajamittaista ongelmaa

Forssan Lehden tekstiviestipalstalla on kritisoitu vesijohtoveden laatua viime aikoina (FL 17.–18.7). Veden on kuvailtu olevan ”harmaata ja sakkaista” Talsoilassa ja tukkivan pesualtaiden suodattimet.

Millaista palautetta asiasta on tullut, Forssan vesihuoltoliikelaitoksen suunnittelupäällikkö Jorma Lindström?

-Asiaan liittyen ei ole tullut juuri yhtään puhelinsoittoa. Karhukadulta on tullut yksittäinen yhteydenotto, Lindström kertoo.

Lindström liittää vedessä mahdollisesti ilmenneet epäpuhtaudet viimeaikaisiin korjaustöihin.

-Viime syksynä vesihuollon vedenottamossa tehtiin täysremontti. Sen jälkeen on ollut vielä käyttöhäiriöitä, jotka ovat voineet vaikuttaa veden laatuun, Lindström sanoo.

Myös Forssan uuden kiertoliittymän rakennustöiden yhteydessä on suljettu vesiverkostoyhteyksiä ja vaihdettu virtaussuuntia. Tällöin veden sekaan on voinut joutua putkista irronnutta sakkaa.

-Ongelmat saadaan korjattua ensi vuoden alkupuoliskolle tultaessa, Lindström kertoo.

Suuremmasta ongelmasta ei Lindströmin mukaan ole ollut merkkejä.

-Aivan yksittäisistä henkilöistä on ollut kyse. Mitään sellaista tilannetta ei ole kuin joskus aikaisemmin, kun monessa asunnossa on ollut käyttöhäiriöitä, Lindström vakuuttaa.

Forssan vesihuoltojohtaja Kimmo Paakkonen rohkaisee ihmisiä ottamaan yhteyttä mahdollisissa ongelmatilanteissa, jotta verkostossa voidaan tehdä huuhteluita.

-Päivystyksemme vastaa puheluihin vuorokauden ympäri, Paakkonen muistuttaa. FL

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic