Lounais-Häme Forssa

Forssan Eläkkeensaajien taidepiirin innostava ja kannustava ilmapiiri on luovuuden takeena

Forssan Eläkkeensaajien taidepiirissä luodaan toinen toistaan kannustaen ja innostaen.
Tiina Rantala on ryhmän tuorein tulokas, hän on aloittanut taidekerhossa vasta tammikuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tiina Rantala on ryhmän tuorein tulokas, hän on aloittanut taidekerhossa vasta tammikuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hyvä ja kannustava porukka, innostava opettaja ja yhteinen kiinnostuksen kohde: taide. Siinä ainekset, joilla Forssan eläkkeensaajien taidepiiri joka torstai saa luovuutensa lentoon työväentalolla.

Tekniikka on vapaa, akvarellit, piirustukset, pastellityöt ja tuoreimpana tulokkaana paperityöt syntyvät taitavien naisten käsissä.

– Aino yrittää pitää meitä muuntautumiskykyisinä, toteaa Tuula Kekkonen akvarellikukkiensa äärestä.

Aino on ryhmän vetäjä Aino Kauranen, jolle osa taidepiiriläisistä on tuttuja jo Wahren-Opiston opettajavuosilta.

– Taidepiiri on toiminut kolme vuotta. Aluksi pari vuotta kieltäydyin, mutta sitten suostuin kerhoa ohjaamaan, Kauranen kertoo.

Sekä opettajan että kerholaisten mielestä parasta on hyvä ja kannustava porukka. Toisten kannustaminen ja innostaminen hyvässä ryhmässä viihtyen on tekemisen suola.

– Täällä on taitavia tekijöitä, mutta näyttelyyn he eivät meinanneet millään töitään antaa, Aino Kauranen sanoo.

Työväentalon aulassa oleva näyttely kertoo ryhmän taidoista. Viime tiistaina eläkkeensaajien juhlan yhteydessä töitä meni monta kaupaksikin, mikä kertoo omalta osaltaan töiden tasosta ja kiinnostavuudesta.

Ryhmän tuotteliaisuudesta puolestaan kertoo se, että seitsemän tekijän ryhmän kaikki näytteillä olevat työt ovat syntyneet viime syksyn ja kuluvan alkuvuoden aikana.

Torstaiaamupäivän perituntinen kokoontuminen sujuu tekemisen merkeissä. Tosin kuulumisetkin ehtii töiden lomassa vaihtaa, mutta kahvia ei yleensä malteta keittää.

Aino Kauranen saa piirin jäseniltä kehuja. Hän myös haastaa taiteentekijöitä tuomalla heille kokeiltavaksi uudenlaisia tekniikoita.

– Silloin, kun Aino toi paperitekniikan meille uutena, täällä oli koko kaksituntisen hiirenhiljaista, naiset tunnustavat.

Tekemisen meiningin lisäksi taidepiirillä on muutakin annettavaa.

– Meillä on aina hauskaa, naiset huomauttavat.

Eläkkeensaajien taidepiirin näyttely oin nähtävissä ainakin lauantaina, kun lauluyhtye Donnat konsertoi Forssan työväentalossa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic