Lounais-Häme

Forssan Elävienkuvien teatterissa aloitti uusina teatterinhoitajina abiturientti ja opettaja – "Hyvät tarinat vetoavat aina"

Lassi Oinonen ja Anna Vessman katsovat elokuvia mielellään myös vapaa-ajalla.
Teatterinhoitajat Lassi Oinonen ja Anna Vessman saavat seurata työaikana näytöksiä salin puolella, mutta elokuviin ei pysty uppoutumaan samalla tavalla kuin vapaa-ajalla. Molemmat katsovat elokuvia viikoittain myös kotona. Kuva: Lassi Puhtimäki

Elävienkuvien teatterissa työskentelevät vuoroviikoin uudet teatterinhoitajat Anna Vessman ja Lassi Oinonen.

Vaikka Jokioisilla asuva Vessman on vasta abiturientti, on hän ehtinyt kartuttaa työkokemusta jo tehtaassa, kaupassa, kahvilassa ja puhelinmyynnissä.

– Työ elokuvateatterissa kuulosti niin erikoiselta, että tuskin tulee toista mahdollisuutta vastaan. Myös iltahommat kiinnostivat, ja tykkään katsella elokuvia, vaikken niistä hirveästi tiedäkään, Vessman kertoo.

Lassi Oinonen on toiminut toistakymmentä vuotta sitten koneenkäyttäjänä Raahessa ja Rovaniemellä.

Forssassa teatterinhoitajan työ on monipuolista, sillä siihen kuuluu elokuvien näyttämisen lisäksi asiakaspalvelua ja teatterisalin ylläpitoa.

Oinoselle elokuvat ovat harrastus, sillä päivätyönään hän toimii kuvataiteen opettajana Paanan koulussa Jokioisilla.

– Kotona katson elokuvia melkein päivittäin. Marvelin supersankaripläjäyksistä en ole enää niin kiinnostunut, mutta hyvät tarinat vetoavat aina.

Vessmaniin uppoaa niin komedia, toiminta kuin romantiikkakin. Hän on jo ehdottanut muutamaa nuortenelokuvaa ohjelmistoon.

Heistä Elävienkuvien teatterissa parasta on lämmin ja intiimi tunnelma: liput myydään salissa ja pienessä tilassa elokuva tulee lähelle katsojaa.

Oinonen on aina pitänyt elokuvateatterissa käymisen tunnelmasta, johon kuuluvat tietyt tuoksut, äänet ja yhteisöllisyys.

– Se on hetki, jota odottaa.

Lassi Oinonen ja Anna Vessman odottavat mielenkiinnolla ensimmäisiä Mykkäelokuvafestivaaleja, jotka he pääsevät pian kokemaan teatterinhoitajina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Uusimmat

Fingerpori

comic