Lounais-Häme Forssa

Forssan hammaslääkärimarkkinoille ei synny täyttä monopolia

Hammaslääkäri Timo Pursiainen jatkaa toimintaansa Pekolanraitilla.
Hammaslääkäri Timo Pursiainen jatkaa tutuissa maisemissa Forssan Hammaslääkäriaseman nimissä elokuussa. Kuva: Tapio Tuomela
Hammaslääkäri Timo Pursiainen jatkaa tutuissa maisemissa Forssan Hammaslääkäriaseman nimissä elokuussa. Kuva: Tapio Tuomela

Hammaslääkäri Timo Pursianen on jatkamassa 40 vuotta jatkunutta toimintaansa Forssan Pekolanraitilla, vaikka Attendon hammaslääkäripalvelujen siirtyminen Terveystalolle on aiheuttanut asiakaskunnassa hämmennystä.

Pursiaisen ja Pertti Sillankorvan perustama Forssan Hammaslääkärikeskus aloitti toimintansa jo 1979. Attendo hankki Forssan Hammaslääkärikeskuksen omistukseensa 2014. Sillankorva jäi pois 2016. Terveystalo osti puolestaan Attendon terveyspalvelut Suomessa viime vuonna.

Forssassa Pekolanraitin hammaslääkäriaseman toiminnan siirtyminen Attendon nimistä Terveystalolle ajoittui toukokuulle.

 

Lue myös: Terveystalo osti Forssan Erikoishammaslääkärit

 

Terveystalolta on nyt lähetetty asiakaskunnalle viesti, että Pekolanraitin hammaslääkäriaseman toiminta siirtyy 3. kesäkuuta Terveystalon hammaslääkäriasemalle Kutomonkujalle, jossa asiakkaita palvelee Pekolanraitilta siirtyvä tuttu hammaslääkäri Mika Hellman.

Pursiainen sanoo, että menettelyssä on rikottu tietosuojalakia käyttämällä hänen potilasarkistoaan ja hänen asiakkaitaan johdetaan näin harhaan.

– Minun potilaitani ohjataan Mikalle, joka siirtyy Terveystalolle Kutomolle.

Pursiainen odottaa Terveystalon korjaavan viestiään.

 

Terveystalon suunterveyden liiketoimintajohtaja Petri Keksi kiistää tietosuojarikkomuksen ja asiakkaiden viemisen.

– Mitään ei viedä vaan tiedotetaan niille asiakkaille, mihin meillä on mahdollisuus.

– Saamieni tietojen mukaan meillä on ollut mahdollisuus niiden rekisteritietojen puitteissa tämä tieto lähettää, että sen yksikön toiminta on siirtymässä Terveystalon toiseen yksikköön, Keksi sanoo ja viittaa yhteysrekisteriin.

– Tässä on jonkin verran väärinkäsityksiä asian ympärillä.

– Kyse on vain asiakkaiden tiedottamisesta siitä muutosta.

Pursiaisella on Keksin mukaan yhtäläinen oikeus tiedottaa asiakkaille omasta toiminnastaan.

– On tarkoitus mahdollistaa meidänkin osalta, että hän siellä voi omaa toimintaa jatkaa. Tilahan on hänen, mutta siellä on tiettyä kalustoa, johon hän on osoittanut kiinnostusta ja josta on hänen kanssaan neuvoteltu.

 

Luitko tämän: Moni yksityinen hammaslääkäri lopettanut Forssassa – sote-uudistuksesta johtuva epävarmuus ei tuo uusia toimijoita

 

Kaiken taustalla on joulukuinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös Terveystalon ja Attendon terveyspalvelujen yrityskaupan hyväksymisestä. Virasto otti yrityskaupan kilpailuvaikutusten arvioinnissa huomioon sen, että Attendon toiminta Forssan suun terveydenhuoltopalvelujen markkinoilla tulee loppumaan.

Viraston saamien tietojen mukaan Attendo olisi poistunut Forssassa suun terveydenhuollon markkinoilta yrityskaupasta huolimatta, joten ”yrityskaupan ei voida katsoa johtavan tehokkaan kilpailun olennaiseen estymiseen”. Kilpailuvirasto tosin noteerasi, että Terveystalolle muodostuu Forssassa yksityisistä hammaslääkäripalveluista muista paikkakunnista poiketen huomattavan korkea, 90–100 prosentin, markkinaosuus.

Viraston ratkaisu sai Timo Pursiaisen pohtimaan uransa jatkoa itsellisenä ja hakeutumaan neuvotteluihin Terveystalon kanssa Pekolanraitin kiinteistön kaluston hankinnasta. Hän perusti kuukausi sitten Forssan Hammaslääkäriasema oy:n.

– Elokuussa pyrin toiminnan aloittamaan.

Pursiainen olisi 67-vuotiaana voinut jäädä eläkkeelle, mutta hän halusi osaltaan pitää kilpailua yllä Forssan hammashoitomarkkinoilla.

– Tärkein syy on tietysti potilaat, joihin minulla on pitkäaikainen hoitosuhde.

– Lisäksi tilat täällä ovat toimivat ja hyvät. Miksei niitä sitten hyödyntäisi, kun ovat olemassa. FL

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic