Lounais-Häme Forssa

Forssan joulumarkkinoilta löytyy vielä sunnuntaina joulutarvikkeita jokaiseen makuun

Forssan Salaman joulumarkkinat käyntiin, sunnuntaina ehtii vielä.
Aira Mikkolan (vas.) ja Anja Haagan myyntikojulla riitti asiakkaita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Joulumarkkinat ovat takuuvarma menestystapahtuma Forssan seudullakin ja niiden osalta viedään tänä viikonloppuna viimeisiä.

Forssan Salaman joulumarkkinoilla Paimenenkadulla riitti lauantaina tungosta aamusta asti. Yksi aamupäivän vieraista oli jokioislainen Arja Alanko, jolle Forssan joulumarkkinat ovat jokavuotinen tapahtuma.

– Joulufiilis on vielä vähän haussa, mutta nämä markkinat auttavat sen löytymisessä, hän toteaa.

Alangolle yksi varmoista ostoskohteista on somerolaisten siskosten Aira Mikkolan ja Anja Haagan leivonnaispöytä, josta löytyy erilaisia herkkuja. Alangonkin kassiin sujahti montaa lajia, mutta yksi tuote nousee yli muiden.

– Airan ja Anjan leivonnaiset ovat parhaita. Suussa sulaviin heillä on joku salainen resepti, jota he eivät kerro, sanoo itsekin leivontaa harrastava Alanko.

 

Aira Mikkola vahvistaa, että suussa sulavien resepti on salainen. Siskokset ovat valmistaneet leivonnaisia pitkin viikkoa, yöt uuni on sentään saanut Mikkolan mukaan huilata. Mikkola ei osaa vastata, mikä heidän leivonnaisistaan tekee niin hyviä.

– Kai ne ovat hyviä, kun moni tulee uudelleenkin ostamaan. Suussa sulavia menee eniten, mutta toki muitakin tuotteita.

Mikkola ja Haaga ovat olleet mukana Forssan joulumarkkinoilla alusta asti. Nyt markkinat pidetään ensimmäistä kertaa Paimenenkadulla. Sisäänkäyntejä on yksi, mutta myyntitiloja kaksi. Mikkola on tyytyväinen uuteen myyntipaikkaan.

– Ei tämä ainakaan huonompi ole kuin edellinen. Tilaa on riittävästi ja käytävät ovat leveät, niillä mahtuu kävelemään. Kohinaa on aiempaa enemmän, mutta kauppa käy entiseen malliin, Mikkola kehuu.

Järjestäjä arvioi, että joulumarkkinoiden kävijämäärä on kahtena päivänä 2 500–3 000. Kuva: Lassi Puhtimäki

Arja Alanko kertoo pitäneensä edellisistä tiloista enemmän.

– Toisella puolella on vähän ahdasta kulkea ja sisäänkäynti oli hieman ahdas. Ehkä se on vain tottumattomuutta, Alanko sanoo.

Miia Laaksonen Forssan Salamalta myöntää, että sisäänkäynti on liikuntarajoitteista kannalta hieman hankala ja tuulikaapissakin on ahtautta.

– Siirretään makkarakojua sunnuntaille vähän kauemmaksi, niin siltä osin kulkeminen helpottuu, hän lupaa.

Laaksosen mukaan myyjiltä on tullut positiivista palautetta väljistä ja valoisista tiloista. Myyntipaikkoja on hieman aiempaa vähemmän, 80 ja myyjiä 65.

– Edellisessä paikassa myyjiä oli yli 100, nyt heitä jäi jonoon. Kaikki myyjät ovat olleet aiemminkin.

Laaksonen arvioi lauantain aamupäivän perusteella, että kahden päivän kävijämäärä yltää aiempien vuosien tapaan 2 500–3 000 asiakkaaseen. FL

Forssan Salaman joulumarkkinat jatkuvat tänään sunnuntaina osoitteessa Paimenenkatu 4 klo 10–16.

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic