Lounais-Häme

Forssan kampuksella tutkittava biotalous lyhenee Bioksi – Hamkin tutkimusyksiköille uudet nimet, joilla on tarkoitus erottua kansainvälisesti

Tutkimusyksiköiden uudet nimet liittyvät Hamkin uuteen strategiaan, joka julkaistaan alkuvuodesta. Isoimman muutoksen kokee Ohutlevykeskus, joka on jatkossa HAMK Tech.
Hamkin Ohutlevykeskuksessa, nykyisessä Hamk Techissä, keskitytään metalli- ja rakennusteollisuuden soveltavaan tutkimukseen ja kehitykseen. Arkistokuvassa laboratorioinsinööri Kai Mannila tekee rasitustestiä prässillä. Kuvaaja: Pekka Rautiainen

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) tutkimusyksiköt on nimetty uudelleen. Jatkossa biotalouden tutkimusyksikkö on HAMK Bio, johon kuuluu esimerkiksi Hamkin Forssan kampuksella toimiva Cleantech-tutkimusryhmä. Ammatillisen osaamisen tutkimusyksikkö on HAMK Edu, Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö on HAMK Smart ja Ohutlevykeskus on HAMK Tech.

Uusien nimien on tarkoitus yhtenäistää tutkimusyksiköiden ilmettä ja erottua aiempaa paremmin kansainvälisellä tutkimuskentällä.

– Tavoitteenamme on, että vuonna 2030 Hamk on kansainvälisesti merkittävä korkeakoulu myös soveltavassa tutkimuksessa. Tutkimusyksiköiden nimien linjaaminen on yksi askel tähän suuntaan”, sanoo vararehtori Janne Salminen Hamkin tiedotteessa.

Tutkimusyksiköiden nimien muutos liittyy Hamkin uuteen strategiaan, joka julkistetaan kokonaisuudessaan alkuvuonna.

Ohutlevykeskus-nimi jää historiaan

Selvimmin nimimuutos näkyy Ohutlevykeskuksessa, joka on jatkossa HAMK Tech. Tutkimusyksikkö on toiminut kaksikymmentä vuotta ja saavuttanut kansallisen kärkitason alkuperäisillä toiminta-alueillaan ohutlevy- ja teräsrakentamisen tutkimustoiminnassa. Toiminta kattaa nykyisin myös paljon muuta.

Tutkimusyksikön johtaja Jarmo Havula näkee uuden nimen luontevana askeleena organisaation kehittämisen jatkumolla.

Viime vuosina Ohutlevykeskuksen tutkimus- ja kehittämistoiminta on laajentunut uusille teknologiasovellusten alueille. Nykyinen toiminta kattaa muun muassa 3D-teknologioihin, rakennusten energiatehokkuuteen ja valmistuksen robotiikkaan liittyviää tutkimusta ja kehitystä.

– HAMK Tech -nimi kuvaa paremmin nykyistä toimintaa ja mahdollistaa toiminnan laajentumisen tulevaisuudessakin, Jarmo Havula sanoo.

 

Lue lisää: OKM avustaa: 900 000 euroa HAMK:lle soveltavaan tutkimukseen ja innovaatioihin

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic