Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupungin metsäsuunnitelma sai hyväksynnän – Lautakunta moitti puutteita

Forssan kaupungin metsää Sortohaan puistossa. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan kaupungin metsää Sortohaan puistossa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi metsäsuunnitelman niille alueille, joilla ei ole hyväksyttyä asemakaavaa tai muuta kaupungin hyväksymää suunnitelmaa. Lautakunta merkitsi myös tietoonsa vastineen ympäristölupalautakunnan kriittiseen lausuntoon.

Ympäristölupalautakunta moitti lausunnossaan metsäsuunnitelmaa puutteista ja arvioi suunnitelman edustavan perinteistä metsänhoitoa, jossa eivät juuri näy monimuotoisuuden tavoitteet.

Vastineen mukaan kaupunki on sertifioinut ja auditoinut metsänsä FSC- ja PEFC-sertifikaatteihin, jotka takaavat sen, että metsiä hoidetaan ja käytetään luonnonvaroja kunnioittaen.

Erilaisten näkemysten pontimena on metsäasioiden polarisoituminen.

– Oleellista on se, että meillä on kohtuullisen vähän varsinaista talousmetsää, joka ei ole minkään kaavan tai minkään muun suunnitelman alaista, tähdentää tekninen johtaja Antti Heinilä.

Kasvu ylittää hakkuumäärät

Forssan kaupungin omistamien metsien kasvu ylittää kolminkertaisesti pienet hakkuumäärät, joten kaupungin strategisesti tavoittelema hiilinielujen kasvu on vastineen mukaan turvattu.

Nettiselainpohjaiseen metsäsuunnitelmaan päivitetään tiedot metsänhoidon toimenpiteistä sekä maankäytön muutoksista vuosittain, jonka jälkeen pinta-alatiedot päivittyvät kaupungin tietoihin vuosittain valtuuston talousarviokäsittelyn yhteydessä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic